Hilarische bitcoin tweets uit de oude doos

Menig crypto investeerder heeft afgelopen maand met pijn naar zijn portfolio gekeken. Om de pijn wat te verzachten, hebben we een selectie gemaakt van tweets uit de crypto geschiedenis die wellicht een beetje opluchten.

Klein beetje spijt

Andrew Hires had een slechte dag. Hij verkocht zijn bitcoin iets te laag, op 11.99 dollar per stuk. De beste man zag vervolgens de prijs van de munt omhoog gaan met 9.2%. Deze fear of missing out (fomo) was genoeg voor een tweetje. Little did he know…

Correspondentie met het verleden

Deze twitteraar had al last van fomo in 2011. Hij verkocht zijn bitcoin op 25 mei 2011, en was aan het balen dat zijn portfolio gestegen was met 20% tijdens zijn nachtrust. In oktober vorig jaar was het tijd om zichzelf op die fout te wijzen, aldus Glenn van de toekomst.

Prachtige poll

Maar liefst zeven mensen stemden op deze poll aan het eind van 2016. Daarin werd gespeculeerd over een bitcoin prijs van 1000 dollar. Was dat niet iets te hoog gegrepen?

Gigantische aankoop

Erik Voorhees zag een actieve whale in het jaar 2012. In het jaar dat de wereld zou vergaan volgens de Maya’s, kocht iemand voor 120.000 dollar aan bitcoins voor een prijs rond de 12 dollar. Vandaag de dag zou deze whale multimiljonair zijn.

Beste kerstcadeau ooit

Of je nou van bitcoin houdt of niet, met terugwerkende kracht zou iedereen wel tevreden zijn met het kerstcadeau van Rod. Hopelijk heeft hij er zelf ook nog een aantal gehouden. De prijs van bitcoin was destijds rond de 4 dollar.

Zeker van zijn zaak

Jeff Dickson zag de prijs van bitcoin dalen op 20 juni 2011. Hij was destijds slimmer dan andere investeerders, die bitcoin vasthielden tijdens de dip. Toch is deze tweet niet zo vreemd.

Om even de kant van Jeff te belichten: op 19 juni 2011 kreeg een onbekende hacker toegang tot een MtGox-administratie account (vroeger de grootste exchange) en verstuurde honderdduizenden valse bitcoins, waardoor de waarde van de cryptomunt daalde van 17,50 dollar naar 1 cent per munt.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Tja, en jullie blijven maar promoten omdat jullie er geld aan verdienen ………………….. en niet te weinig.

    2 februari 2022