Hillary Clinton: Cryptocurrency kan hele landen omver werpen

Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton was één van de virtuele gastsprekers van het Bloomberg New Economy Forum. Ze deelde haar zorgen over de opkomst van cryptocurrency’s.

Crypto kan landen destabiliseren

Crypto’s zouden volgens Clinton namelijk de rol van de Amerikaanse dollar als ‘s werelds reservevaluta kunnen ondermijnen en landen destabiliseren:

‘Nog iets waar ik hoop dat natiestaten meer aandacht aan gaan besteden, is de opkomst van cryptocurrency. Want wat lijkt op een zeer interessante en exotische poging om letterlijk nieuwe munten te minen om ermee te handelen,  heeft het potentieel om valuta’s en de rol van de dollars als reservevaluta te ondermijnen en om landen te destabiliseren.’

Ze spreekt over crypto vanaf minuut 05:04.

Dit is een advertentie

Clinton was in 2016 nog door de Democraten gekozen om het op te nemen tegen de latere winnaar Trump, en nu beweert ze dus dat crypto een directe bedreiging vormt voor de wereldwijde valutamarkten en in staat is om landen omver te werpen.

Dat is geen waarschuwing, dat is een advertentie voor cryptocurrency’s zoals bitcoin:

Bitcoin is te libertarisch

Dit is de eerste keer dat de voormalige Amerikaanse first lady scherpe kritiek heeft op cryptocurrency’s. In september 2018 zei ze simpelweg dat ze geen bitcoin bezit, maar hier ging ze verder niet op in. Jaren geleden, toen Wikileaks net ten tonele kwam, werd een gelekte e-mail gedeeld waarin stond dat haar campagnemedewerkers het een slecht idee vonden om bitcoin te accepteren als donatie voor haar campagne.

Dit zou te libertarisch overkomen.

Uiteindelijk mocht het niet baten, want ze verloor de verkiezingen van Donald Trump. Die strijd kreeg nog een vervelend staartje voor beide partijen, er werd met modder over en weer gegooid.

Groot fan van de dollar

Maar als er één ding is wat politici van boven de vijftig bindt, dan is het hun aversie tegen cryptocurrency’s. Trump sprak zich meerdere malen uit over dit onderwerp, en deed zelfs zijn beklag op Twitter (toen hij nog een account had).

Afgelopen zomer werd hij door Fox geïnterviewd en noemde hij bitcoin een scam. In oktober herhaalde hij zijn woorden op Yahoo Finance, deze keer kwam hij met onderbouwing:

‘Ik ben een groot fan van onze valuta en ik wil niet dat andere valuta’s de dollar op enige manier schaden of vernederen.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.