Hong Kong en China testen eigen cryptocurrency

China heeft zijn eerste grensoverschrijdende pilots van de digitale yuan met Hong Kong voltooid.

Technische test over de grens

Wang Xin, directeur van het onderzoeksbureau People’s Bank of China, zegt dat de Hong Kong Monetary Authority en de PBoC technische tests hebben uitgevoerd op het grensoverschrijdende gebruik van de digitale valuta van de Chinese centrale bank.

De functionaris maakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie afgelopen donderdag, georganiseerd door het Informatiebureau van de Staatsraad van China, aldus het lokale persbureau Sina Finance.

Het nieuws komt kort nadat Mu Changchun, hoofd van het digitale valuta-onderzoeksinstituut van de PBoC, vorige week een reeks wereldwijde CBDC-regels had voorgesteld. Mu sprak op een Bank for International Settlements-seminar en riep wereldwijde financiële instellingen op om de wereldwijde interoperabiliteit van nationale digitale valuta te waarborgen.

Internationale samenwerking

‘Interoperabiliteit moet mogelijk worden gemaakt tussen CBDC-systemen van verschillende jurisdicties en uitwisseling. De PBoC had de voorstellen gedeeld met andere centrale banken en monetaire autoriteiten,’ zei de ambtenaar.

Het laatste nieuws brengt een belangrijke update van de agressieve ontwikkeling van CBDC in China. Na de lancering van interne digitale yuan-pilots in april 2020, streeft de Chinese centrale bank er actief naar om haar CBDC-expertise buiten haar eigen jurisdictie te gebruiken.

Daarom voegde de PBoC zich bij de centrale bankautoriteiten in Hong Kong, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten om in februari 2021 een grensoverschrijdende CBDC te verkennen.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.