Bitcoin investeerders vertonen hodl-gedrag, aantal BTC op beurzen daalt weer

Volgens data van Bybt zijn er nog maar 1,84 miljoen bitcoins beschikbaar op de grote, openbare beurzen. Dat is een van de laagste punten van het jaar.

Uitstroom bij beurzen

De grootste uitstroom is waargenomen bij Coinbase, Binance is de enige beurs die te maken heeft met een hogere instroom van bitcoin, dan uitstroom. De laatste keer dat er zo weinig bitcoins op beurzen gestald werden, was vlak nadat de bitcoin koers zijn all time high van 55 duizend euro bereikte.

Bron: Bybt

Wat veroorzaakt de uitstroom?

De belangrijkste reden dat het aantal bitcoin op beurzen weer aan het dalen is, is uiteraard de koersactie van BTC en van de andere cryptocurrency’s. De bitcoin koers bereikte op 22 juli zijn bodem, toen BTC hier eenmaal doorheen was, zag je dat bitcoin herverdeeld werd onder investeerders.

Veel van die bitcoins zijn nu in handen van jonge adressen, je zag namelijk vooral dat oude adressen hun winst namen. Volgens onderzoeksbureau Glassnode is het gemiddelde instapniveau van oude adressen tussen de tien- en elfduizend euro. De waarde van hun coins is met minimaal factor vier gestegen.

Institutionele beleggers

Daarnaast spelen institutionele beleggers ook een grote rol, maar hun handelingen zijn niet transparant. De meeste fondsen maken hun koop- en verkooptransacties pas een tijd later bekend. Daarnaast kopen zij niet direct op openbare beurzen, maar via private trading.

Je zou ook kunnen zeggen dat investeerders ervoor kiezen om bitcoins zelf in beheer te houden, in plaats van het op beurzen te laten staan. Dit vertelt ons dat ze niet bereid zijn om hun coins op korte termijn te verkopen.

Fundamentele oorzaken

Er zijn ook wat fundamentele oorzaken die meespelen. El Salvador’s implementatie van Bitcoin als nationale valuta is een sterk bullish teken voor de markt geworden. Onlangs kocht de regering van El Salvador 400 BTC. Verschillende influencers op sociale media moedigden hun volgers aan om 30 dollar (25 euro) aan bitcoin te kopen om het besluit van de regering te ondersteunen.


Toon is hoofd Marketing & Communicatie bij BLOX. Zo nu en dan maakt hij er graag de tijd voor vrij om een bijdrage te leveren aan deze nieuwssite. Toon schrijft dan vooral over de opmerkelijke gebeurtenissen en zet zijn overtuigingskracht in om bitcoin onder het grote publiek bekend te maken. Hij was onder meer te gast bij NOS, RTLZ, De Telegraaf, FD, Marketingfacts, BNR, Quote, Satoshi Radio en Bitcoin Magazine.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Dit is nu typisch een pump en dump actie

    7 september 2021
  • De dump verkoop op Coinbase was gewoon het gevolg van paniek toen bleek dat hun infrastructuur de snelheid van transacties niet kon volgen..Dat zegt het dagelijkse tv beursprogramma Closing Bell op de zender CNBC. Heel leerrijk. Kijk je ook eens

    8 september 2021