Bitcoin vandaag 7 jaar geleden: Ik HODL!

Vandaag is het 18 december. Dat lijkt een willekeurige dag, en dat is het voor de meeste mensen ook. Maar voor de bitcoingemeenschap is het een memorabele dag. Precies zeven jaar geleden werd het woord HODL voor het eerst gebruikt op een bitcoinforum. Wat betekent HODL? En waarom is het woord zo populair?

Het begon allemaal met een typefout

Het woord HODL werd voor het eerst gebruikt op het bitcoinforum Bitcointalk. Gebruiker GameKyuubi was dronken en alleen thuis, en moest iets kwijt. De bitcoin koers was aan het dalen, en hij had er helemaal genoeg van. Traders kunnen met leuke trucjes geld verdienen, maar hij verkocht te laat.

Dus daarom besloot hij zijn bitcoins vast te houden: I AM HODLING.

De bewuste post op Bitcointalk staat nog steeds online

Daarmee bedoelt hij natuurlijk holding, vasthouden. Maar iedereen kon de term HODL juist wel waarderen. Een nieuwe bitcoin meme was geboren.

HODL je bitcoins!

Je bitcoins vasthouden, wat er ook gebeurt. Dat is eigenlijk het principe van HODL. Niets meer, niets minder. Vandaag de dag staat HODL voor een blijk van vertrouwen in de koers van bitcoin. Het is moeilijk om te voorspellen waar de koers naartoe gaat, en soms kan het simpelweg vasthouden van je bitcoins dan een goede strategie zijn.

Een eenvoudige manier om je bitcoins te HODL’en is bijvoorbeeld door te doen aan dollar cost averaging. Een moeilijke term, maar een makkelijk principe. Je koopt dan elke periode, bijvoorbeeld elke maand, een vast bedrag aan bitcoin. Deze bitcoins bewaar je totdat je coins in waarde zijn gestegen. Op die manier hoef je helemaal geen kennis te hebben van technische analyses.

Het is te hopen dat GameKyuubi in ieder geval zijn bitcoins heeft gehouden, want zijn coins zijn dan met ruim 5.767 procent in waarde gestegen.

Hoe lang HODL jij jouw bitcoins al? Laat het weten in de comments!
Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.