Categories: Exchanges

Hodl Hodl maakt code van eigen bitcoin exchange open source

Roman Snitko is de CTO van Hodl Hodl en tijdens de Baltic Honeybadger 2019 in Riga deed hij een opmerkelijke uitspraak. Hodl Hodl gaat de code van hun exchange open source aanbieden. Dit werd onder luid applaus ontvangen. Gedurende het tweedaagse evenement spraken verschillende sprekers positief over deze ontwikkeling.

Waarom gaat Hodl Hodl opensource?

Hodl Hodl is één van de drijvende krachten achter het evenement Baltic Honeybadger 2019. Veel grote namen uit de bitcoinwereld vlogen naar Riga in Letland om te spreken over hun werk en passie: bitcoin. Een perfecte gelegenheid voor Hodl Hodl om sier te maken met hun beslissing.

Snitko gaf meerdere redenen waarom de broncode van de exchange publiekelijk gedeeld wordt. De belangrijkste is het behoud van de code. Hij maakt een verwijzing naar het verleden:

‘Er zijn veel exchanges failliet gegaan vanwege een gebrek aan klanten. Er zijn ook exchanges gehacked en daarnaast zijn er ook nog beurzen die de deuren moesten sluiten vanwege overheidsinmenging. Veel programmeurs hebben jarenlang gewerkt aan al deze code maar nu is al die code verloren. En wij willen niet dat dat met onze code gebeurt.’


Stem op ons


Voorbeelden zijn er inderdaad genoeg. Denk aan het ter ziele gegane Mt. Gox, de vrijwel failliete Canadese beurs QuadrigaCX en de gehackte Nieuw-Zeelandse exchange Cryptopia.

Hieronder vind je vanaf 4 uur 30 minuten de presentatie van Snitko. Open de video via YouTube.

Op het moment dat de software publiekelijk gedeeld wordt, kan iedereen een peer-to-peer exchange opzetten met die code, maar zo ver is het nog niet. De code moet veiliger en nog opgeschoond worden. Snitko verwacht dat de code aan het einde van het jaar beschikbaar zal zijn.

Geen KYC

Hodl Hodl beheert zelf geen bitcoin op hun platform. Gebruikers kunnen bitcoin aanbieden en geïnteresseerden kopen dan weer direct van deze aanbieders. Het voordeel hiervan is, is dat je als platform (op dit moment) geen KYC/AML nodig hebt. Dat betekent dat klanten zich niet hoeven te identificeren.

Mocht Hodl Hodl toch onder deze regelgeving vallen, dan kunnen andere partijen opstaan om een soortgelijke dienst aan te bieden, op basis van de vrijgegeven code. De gedachte is dat een bedrijf kan worden tegengehouden door regelgeving, maar open source code niet.

Naast de exchange heeft Hodl Hodl nog andere open source projecten. Een goed voorbeeld is een lichte variant van een bitcoin block explorer.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Meer informatie: https://hodlhodl.com/pages/opensource

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin koers analyse: grote beweging op komst, stilte voor de storm?

De bitcoin koers lijkt zich vanaf september vooral zijwaarts te bewegen. De prijs beweegt sindsdien tussen 7.100 en 7.800 euro.…

17 uur ago

De noodzaak voor Plan ฿ (deel 1): DNB bereidt banken voor op correctie huizenmarkt

Bitcoin en de wereldeconomie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De cryptomunt is namelijk ontwikkeld als tegenreactie op de economische crisis…

18 uur ago

Bitcoin whales verzenden bijna twee miljard euro aan bitcoin voor een schijntje

Een van de grootste voordelen van bitcoin, is dat je waarde kan verzenden voor een schijntje vergeleken met wat banken…

19 uur ago

NBA-speler Stephen Curry investeert niet in blockchain want geen consument begrijpt het

'Wij geloven niet in bitcoin, wel in blockchain.' Grote bedrijven zoals JP Morgan, Facebook, Walmart en IBM willen producten bouwen…

1 dag ago

De Nederlandsche Bank slaat goud in om zich voor te bereiden op instortend economisch systeem

Opmerkelijke passage op de website van De Nederlandsche Bank: Als het hele systeem instort, biedt de goudvoorraad een onderpand om opnieuw…

2 dagen ago

‘Bitcoin bevrijdt ons en is beter dan alle nationale valuta’

Bitcoin is een superieure valuta die mensen bevrijdt, aldus durfkapitalist Tim Draper in een interview met The Bitcoin of Crypto…

2 dagen ago