Categorieën: Exchanges

Hodl Hodl maakt code van eigen bitcoin exchange open source

Roman Snitko is de CTO van Hodl Hodl en tijdens de Baltic Honeybadger 2019 in Riga deed hij een opmerkelijke uitspraak. Hodl Hodl gaat de code van hun exchange open source aanbieden. Dit werd onder luid applaus ontvangen. Gedurende het tweedaagse evenement spraken verschillende sprekers positief over deze ontwikkeling.

Waarom gaat Hodl Hodl opensource?

Hodl Hodl is één van de drijvende krachten achter het evenement Baltic Honeybadger 2019. Veel grote namen uit de bitcoinwereld vlogen naar Riga in Letland om te spreken over hun werk en passie: bitcoin. Een perfecte gelegenheid voor Hodl Hodl om sier te maken met hun beslissing.

Snitko gaf meerdere redenen waarom de broncode van de exchange publiekelijk gedeeld wordt. De belangrijkste is het behoud van de code. Hij maakt een verwijzing naar het verleden:

‘Er zijn veel exchanges failliet gegaan vanwege een gebrek aan klanten. Er zijn ook exchanges gehacked en daarnaast zijn er ook nog beurzen die de deuren moesten sluiten vanwege overheidsinmenging. Veel programmeurs hebben jarenlang gewerkt aan al deze code maar nu is al die code verloren. En wij willen niet dat dat met onze code gebeurt.’


Stem op ons


Voorbeelden zijn er inderdaad genoeg. Denk aan het ter ziele gegane Mt. Gox, de vrijwel failliete Canadese beurs QuadrigaCX en de gehackte Nieuw-Zeelandse exchange Cryptopia.

Hieronder vind je vanaf 4 uur 30 minuten de presentatie van Snitko. Open de video via YouTube.

Op het moment dat de software publiekelijk gedeeld wordt, kan iedereen een peer-to-peer exchange opzetten met die code, maar zo ver is het nog niet. De code moet veiliger en nog opgeschoond worden. Snitko verwacht dat de code aan het einde van het jaar beschikbaar zal zijn.

Geen KYC

Hodl Hodl beheert zelf geen bitcoin op hun platform. Gebruikers kunnen bitcoin aanbieden en geïnteresseerden kopen dan weer direct van deze aanbieders. Het voordeel hiervan is, is dat je als platform (op dit moment) geen KYC/AML nodig hebt. Dat betekent dat klanten zich niet hoeven te identificeren.

Mocht Hodl Hodl toch onder deze regelgeving vallen, dan kunnen andere partijen opstaan om een soortgelijke dienst aan te bieden, op basis van de vrijgegeven code. De gedachte is dat een bedrijf kan worden tegengehouden door regelgeving, maar open source code niet.

Naast de exchange heeft Hodl Hodl nog andere open source projecten. Een goed voorbeeld is een lichte variant van een bitcoin block explorer.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Meer informatie: https://hodlhodl.com/pages/opensource

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Hard Geld deel 2: Het belang van koopkracht behouden met gezond geld, ofwel bitcoin

Het geld dat je elke maand verdient, wordt een stuk minder waard als je het…

28 minuten geleden

Hard Geld deel 1: Hyperinflatie dwingt inwoners van Argentinië naar Bitcoin

Huh, heeft bitcoin een all time high bereikt? Nee, deze grafiek toont bitcoin in vergelijking…

1 dag geleden

Niets kan bitcoin afstoppen, zelfs niet als het internet wereldwijd wordt afgesloten

Bitcoin is een gedecentraliseerd systeem dat op dit moment via het internet werkt. Elke gebruiker…

1 dag geleden

Dave Portnoy lijnrecht tegenover Pompliano: ‘Bitcoin is een ponzi’

Dave Portnoy, oprichter van Barstool Sports, onthulde gisteren in een podcast met Anthony Pompliano hoeveel…

2 dagen geleden

Bitcoin kan dit weekend vlammen en dit is waarom

Alle seinen staan op groen! Gisteren schoot bitcoin met ruim zes procent omhoog, tot aan…

2 dagen geleden

EU wil Europese regelgeving voor bitcoin en cryptocurrency industrie (DORA)

De Europese Commissie heeft een strategie gepresenteerd over hoe om te gaan in Europa met cryptocurrency's…

2 dagen geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app. Nu €5,- gratis tegoed.

Check it out!