Hoe investeer je in crypto? Dit zijn de tips van bitcoin miljonairs

Als iemand weet hoe je geld moet verdienen, dan zijn het wel miljardairs. Dit dacht YouTuber Jordan Welch ook. Hij was vastberaden om crypto-amateurs een handje te helpen en besloot bekende en welvarende investeerders één vraag te stellen: “Wat is de beste manier om geld te verdienen met crypto?”

Afgelopen week publiceerde hij een video waarop hij dit vraagstuk losliet op miljardairs tijdens de Bitcoin 2022-conferentie in Miami:

Begin met een klein bedrag

De eerste respondent is een bekende uit het tv-programma Shark Tank. Kevin O’Leary, die flink onderneemt, raadde aan om klein te beginnen. Je moet een klein bedrag in je crypto wallet stoppen dat je kan verliezen – bijvoorbeeld 200 dollar.

Daarbij is het volgens hem zaak dat je je richt op vijf belangrijke cryptocurrency’s: “Je wilt zeker wat ethereum; dat ga je nodig hebben. Daarnaast wil je wat bitcoin, de grootvader van het allemaal, maar kijk ook eens naar solana, kijk naar polygon.”

Ook raadt hij aan om andere ideeën te ontdekken. “Begin er gewoon mee te werken”, zegt O’Leary. Daarnaast is het volgens hem belangrijk dat je weet hoe wallets werken – centraal en decentraal. “Verplaats je crypto tussen je gecentraliseerde en gedecentraliseerde wallets, begrijp hoe dat werkt.”

Gebruik gratis onderwijs

Een ander advies van O’Leary omvat kennis, kennis en nog meer kennis. Hij adviseerde om gebruik te maken van gratis online bronnen over cryptocurrency trading. Deze zijn er volgens hem in overvloed. Het kan misschien raar klinken, maar dit is precies wat hem heeft geholpen om te beginnen.

“Er zijn zo veel geweldige bronnen online waar je van kunt leren en ga gewoon naar YouTube. Er zijn gewoon talloze lessen. Ik deed dat drie jaar geleden en ik begon echt in een ‘rabbit hole’ te komen, ik voel dat ik elke dag bijleer.”

Naast miljardair O’Leary, sprak Welch ook de bekende Michael Saylor, de eigenaar van MicroStrategy. Hij was het helemaal eens met het advies voor gratis onderwijs. Een beetje zelfpromotie is niet verkeerd; hij raadde vooral Hope.com en zijn website Saylor.org aan voor info.

(Nu we het toch hebben over zelfpromotie en kennis; probeer ook eens onze kennisbank!)

Wees niet bang om te falen (en leer van het falen)

Brian Jung is de derde ondervraagde. Hij is de eigenaar van een van de grootste cryptokanalen op YouTube en daarnaast natuurlijk ook investeerder. Zijn belangrijkste tip: wees niet bang om te falen.

“Veel mensen raken geïntimideerd door investeren en ze zien stablecoins, bitcoins, altcoins en shiba inu miljonairs; er is gewoon heel veel aan de hand. Wees niet bang om je te vergissen, want de beste beleggers maken fouten.”

“Het enige wat je hoeft te doen is ervoor zorgen dat je wil leren van je fouten. Als je 100 fouten maakt en er niet van leert, kom je nergens. Maak je fout, noteer hem, leer ervan, ga verder en word een betere belegger.”

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.