Minister van Financiën Wopke Hoekstra: ‘Cryptocurrency Libra van Facebook biedt kansen, maar ook risico’s’

Op dinsdag 18 juni publiceerde social media gigant Facebook haar plannen voor een eigen cryptocurrency, de Libra. Deze zet van Facebook leverde direct veel reacties op wereldwijd. Niet alleen vanuit de crypto community, maar ook van de politiek wereldwijd.

Tot nu toe heeft de Nederlandse politiek zich redelijk afzijdig gehouden als het om Libra gaat. Maar gisteren was Minister van Financiën Wopke Hoekstra aanwezig bij RTL Z om te praten over Facebook en Libra.

Politici uit Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten spraken kritisch over de plannen van Facebook. Maar wat vindt Wopke Hoekstra ervan?

‘Risico op het gebied van privacy en financiële stabiliteit’

De Libra is er nog niet, maar nu al zijn er veel discussies rondom het gebied van Libra en wetgeving. Hoekstra: ‘De wetgever loopt altijd achter de ontwikkelingen aan. En hierin zit een uitdaging. Deze innovatie biedt namelijk als het ware een venster op de toekomst.’

Minister Hoekstra vervolgt: ‘We moeten er heel serieus naar kijken. Het biedt namelijk kansen, maar ook risico’s.’

‘Facebook heeft namelijk ook wat achter de rug wat betreft privacy. Innovaties zijn goed, maar we moeten Libra goed in de gaten houden als het gaat om privacy en de stabiliteit van de bancaire sector.’

Over dat laatste punt deelt Hoekstra de mening met de Bank of International Settlements. Dit overkoepelend orgaan van de centrale banken stelt dat Libra een risico kan vormen voor de bancaire sector.

Meer weten over de mening van politici over Libra? In dit overzichtsartikel lees je alle reacties terug.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.