Hoeveel Nederlanders hebben bitcoin of andere crypto?

De crypto markt steeg afgelopen jaren enorm. Kantar Nederland ging op onderzoek uit om deze getallen duidelijk te krijgen voor het Nederlandse publiek. De bevindingen uit dit onderzoek zijn positief voor de groei van crypto. Uit dit onderzoek blijkt namelijk dat een groot gedeelte van van ons land investeert in crypto; maar liefst 1,6 miljoen. Van deze groep zijn 570.000 personen afgelopen jaar ingestapt.

De ondervraagden

Het onderzoek is gedaan onder 43.353 Nederlanders van 16 jaar en ouder. Van deze groep investeert 4.795 personen in crypto. Dit betekent dat 11% van de bevolking de weg naar crypto gevonden heeft. Deze groep krimpt niet zo snel, aangezien Kantar op basis van het onderzoek kon inschatten dat er steeds meer mensen in de crypto stappen.

Zij verwachten dat 400.000 Nederlanders komend jaar aan de haal gaat met digitale valuta’s. Dat bleek doordat bijna 6.5% van de ondervraagden zei dat ze overwogen om wel te beginnen met crypto. Dit baseerde Kantar wel op de verwachting dat de bullmarkt verder gaat in het jaar 2022.

Feitjes

Er komen opmerkelijke feitjes voort uit dit onderzoek. Zo schrijven ze dat vrouwen steeds vaker investeren in crypto. Van alle investeerders in het jaar 2021, was 42% vrouw. Ze meldt Kantar ook dat je opleiding een rol speelt of je investeert of niet, aangezien lager opgeleiden relatief minder investeren in crypto.

Nederlandse platforms groeien

Daarnaast is er leuk nieuws voor Nederlandse crypto platforms. Iemand die in 2018 investeerde, werd vaak geholpen door buitenlandse exchanges. Op dit moment zijn Nederlandse platforms zo hard aan het groeien, dat zij nu het overgrote deel van de Nederlandse crypto fanaten bedienen. Binnnen exchanges en brokers helpen nu meer klanten dan buitenlandse exchanges. Dat komt vermoedelijk doordat de Nederlandse markten erg veel doen op het gebied van marketing.

Krijg 10 euro gratis crypto!

Wil jij ook bij deze groep horen? Om te kunnen traden in deze coins, heb je een account nodig bij BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.

Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.