Honderden bitcoins onder de hamer

Volgende maand verkoopt de U.S. Marshals Service ruim 660 bitcoin in een online veiling. Dat meldt de Amerikaanse politiedienst op hun website.

In één klap bitcoinwhale worden

De onlineveiling is op 5 november op de website van de US Marshals. De politiedienst verkoopt 660 in beslag genomen bitcoin. De bitcoins worden verspreid over zes kavels van 100 bitcoins, en één kavel van 60 bitcoins. Je kan dus met een goed bod in één klap bitcoinwhale worden.

Een losse bitcoin kopen, of een deel daarvan, zit er dus niet in tijdens deze veiling. Wil je meebieden? Dan kan dat. Je moet echter wel een borg van 200.000 dollar storten voor je mag deelnemen aan de veiling.

Afgepakt of afgestaan?

Al deze bitcoins komen niet van één crimineel. De coins zijn afhandig gemaakt tijdens 31 verschillende strafzaken. Meerdere Amerikaanse overheidsinstanties leveren coins voor de veiling.

De grootste inbreng aan de veiling is 46 bitcoin. De FBI heeft deze partij in beslag genomen. Verder worden de coins geleverd door de Drugs Enforcement Agency (DEA), de douane (CBP) en verschillende rechtbanken.

Belangrijk om op te merken is dat het voor niemand mogelijk is om bitcoins af te pakken. De overheid kan met speels gemak een hele bankrekening overnemen, maar dat is bij bitcoin niet mogelijk, tenzij ze de private key achterhalen. De overheid zal dus andere middelen moeten inzetten om de bitcoins te verkrijgen.

30.000 bitcoin bij eerdere veiling

Dit is niet de eerste keer dat de Amerikaanse overheid bitcoins veilt. Zo was er in 2014 een veiling van ruim 30.000 bitcoins. Deze coins waren in beslag genomen tijdens het oprollen van de online marktplaats Silk Road.

Later werd bekend dat niemand minder dan Tim Draper alle kavels van die veiling had opgekocht. Hoeveel hij daarvoor betaald heeft is niet bekend. Wel kunnen we een redelijke schatting maken omdat hij elk kavel heeft gekocht.

De totale waarde van de kavels werd vooraf op 18 miljoen dollar gewaardeerd. Per bitcoin is dat dus ongeveer 600 dollar. De koers stond echter wel iets lager tijdens de veiling zelf. Waarschijnlijk heeft hij dus minder betaald.

Delen:

Thijs is gastauteur bij BTC Direct. Hij doet niets liever dan de koers analyseren en schrijven. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij veel ervaring. Hij houdt zich namelijk al sinds zijn tienerjaren met blockchain bezig.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.