Bitcoin en crypto ontploffen na nieuws uit Hong Kong, vanaf 1 juni is handel weer legaal

Uit het niets lijken de koersen van Bitcoin, Ethereum en al die andere cryptocurrency opeens vlam te vatten. Wellicht komt dit door nieuws uit Hong Kong? Vanaf 1 juni 2023 wordt het weer legaal om crypto te traden, niet alleen voor locals, maar ook voor de rest van China.

Hong Kong zet hiermee de deur wagenwijd open voor miljarden aan investeringen in cryptocurrency. Dat doen ze niet zonder reden.

Hong Kong legaliseert handel crypto

De metropool heeft ambitieuze plannen om een Aziatische cryptohub te worden en heeft, ondanks de bemoeienis van het vasteland van China, enige autonomie weten te behouden.

Hong Kong en Macau zijn twee delen van China die door de landelijke regering bestempeld zijn als speciale zones.

De uitvoerende, wetgevende en rechtelijke bevoegdheden zijn op papier grotendeels overgedragen aan de nationale regering. Maar de Chinese nationale wetgeving is over het algemeen niet van toepassing in de regio en Hong Kong wordt behandeld als een afzonderlijk rechtsgebied. De onafhankelijkheid van de jurisdictie van het gebied komt het duidelijkst tot uiting in het immigratie- en belastingbeleid.

Hierdoor heeft de lokale overheid kunnen besluiten dat vanaf 1 juni het kopen, verkopen en verhandelen van crypto officieel volledig legaal worden voor al zijn burgers.

Investeerders China mogen zo ook crypto kopen

Het mooie is dat bedrijven op het vasteland van China hier ook gebruik van kunnen en mogen maken. Een volledig open Hong Kong betekent dat geld uit China gemakkelijk naar crypto kan, ook al blijft het verbod op crypto voor individuen bestaan.

Wat een verschil met de andere kant van de wereld. Amerikaanse politici en financiële diensten lijken er juist alles aan te doen om crypto met de grond gelijk te maken.

Het nieuws uit Hong Kong is afkomstig van Paul Chan, de minister van Financiën van Hong Kong. Hij zei dat de stad van plan is een crypto-hub te worden met een robuust regelgevingskader.

In het kader van de nieuwe regels in Hong Kong, heeft het eerste bedrijf zich al gemeld.

Eerste crypto bedrijf meldt zich in Hong Kong

Interactive Brokers, een broker met een marketcap van 36 miljard dollar, heeft de lancering van cryptocurrency-handel in Hong Kong aangekondigd.

In het persbericht staat dat het nieuwe product professionele beleggers van Interactive Brokers Hong Kong in staat stelt om Bitcoin en Ethereum te verhandelen.

Dit geldt overigens alleen voor de rijkere klanten van Interactive Brokers. Om in aanmerking te komen moeten klanten minimaal 8 miljoen Hongkongse dollars hebben aan beleggingen, dit komt neer 950 duizend euro. Als een fonds of institutie wil beleggen dan kan dat vanaf 40 miljoen HKD, ofwel 4,75 miljoen euro.

David Friedland, het hoofd van APAC bij Interactive Brokers, zegt dat zijn bedrijf de vraag naar crypto in Hong Kong beantwoordt:

‘De vraag van investeerders naar digitale activa blijft groeien in Hong Kong en de rest van de wereld, en we zijn verheugd om cryptocurrency te introduceren om de handelsdoelstellingen van klanten in deze belangrijke markt aan te pakken. In aanmerking komende klanten zullen profiteren van onze lage kosten en de mogelijkheid om crypto te verhandelen naast vele andere wereldwijde producten vanaf één enkel verenigd platform.’

Begin van Bitcoin bullrun?

Hong Kong is een van de belangrijkste financiële centra in Azië en de wereld, en wordt in die regio alleen geëvenaard door Singapore. Als investeerders uit China via deze weg weer betrokken kunnen raken bij de cryptohandel, dan kan dat de start worden van een mooie bullrun.

Hoofdredacteur gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur met een vlotte pen en een gedegen kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • “Amerikaanse politici en financiële diensten lijken er juist alles aan te doen om crypto met de grond gelijk te maken” is gewoon onjuist. Jullie zouden dit juist moeten toe juichen! Snappen jullie nou niet dat het om staking gaat BIJ CENTRALE PARTIJEN? En NIET via de blockchain zelf, daar kun je gewoon zonder problemen staken. De SEC wil juist gedoe met centrale partijen die belachelijk hoge APY’s beloven voorkomen zoals we de afgelopen jaren al vaak gezien hebben (denk bijv aan Celsius). Verder is staken via een centrale partij niet goed voor de decentralisatie van het netwerk, dus het verbod van de SEC komt de decentralisatie van het netwerk ook nog eens ten goede. Kom op jongens, dit kan gewoon beter. Blox is op deze manier by far de meest amateuristische crypto nieuwsbron van Nederland. En ik dacht dat Crypto Insiders al ontzettend slecht was.

  16 februari 2023
 • I love this! Positief nieuws. Moet vaker dit geeft alles een extra zetje. 😉

  16 februari 2023
 • Combinatie van maar ik begrijp dat de normale mens graag een reden heeft voor koerstijgingen, de aangekondigde cijfers van deze week heeft de handelaar in een short positie gedwongen, hierna is er een shortsqueeze geweest.

  16 februari 2023
 • @satoshi,
  Doe eens rustig 🙂
  In the VS is er een heel scala aan geruchten , maar ook echte acties vanuit diverse overheidspartijen jegens de crypto markt. Niet alleen het centraal geregelde staken. Om toegang tot banken, chokepoint 2.0, maar even als voorbeeld te noemen.
  Er is van alles gaan in de VS met regelgeving, rechtszaken, etc. Dus die zin lijkt me gewoon correct.

  Even aangaande jouw post: “de blockchain, ”het netwerk” ? en dan Satoshi als naam aanhouden.
  Bij BTC kan er niet gestaked worden. Dus Satoshi, wat bedoel je met ”het netwerk en de blockchain” ?

  Dit artikel noemt een mogenlijke oorzaak voor de recente spurt omhoog van de afgelopen 18H.
  Om eerlijk te zijn volg ik vrij veel crypto gerelateerd nieuws internationaal en had dit nog niet gezien.
  In mijn optiek goed opgemerkt van Jerrymie.

  16 februari 2023
 • maar dus… voor de leek die er niets van Kent zoals ik.. is het een goed idee om 1 bitcoin te kopen en hope dat die mij een mooi zakcentje opleverd??

  Alle raad, & tips zijn welkom

  Grts
  j-m

  17 februari 2023
 • Tja als je dit allemaal leest zou je bijna denken doe maar…..maar schijn kan ook bedriegen. Een pas op de plaats is denk ik wel beter. Tenzij je echt een gokje wilt wagen. Hij is op het diepte punt rond de 15K geweest, dan ben je zo weer 7K kwijt. Maar het kan dus de andere kant ook op.

  17 februari 2023
 • Allemaal oplichters , afblijven !!!!!!!!!

  20 februari 2023
 • @peeters goed onderbouwde reactie. Top!

  21 februari 2023