Horlogemerk Tag Heuer kondigt crypto betalingen aan

Eindelijk is het mogelijk om cryptowinsten direct over te zetten in een tijdloos luxeproduct; horloges van Tag Heuer. De Zwitserse luxe horlogemaker heeft de mogelijkheid voor cryptocurrency betalingen aangekondigd voor alle online aankopen op zijn website in de Verenigde Staten.

12 verschillende cryptocurrency’s

Tag Heuer vertelde gisteren in een persverklaring dat de nieuwe crypto betaaloptie een partnerschap is met BitPay. Dit is hetzelfde bitcoin bedrijf dat een tijd geleden een samenwerking aanging met Thuisbezorgd.nl.

De mogelijkheden beginnen meteen ruim; je kan met 12 digitale valuta’s betalen, waaronder bitcoin, ethereum, dogecoin, en vijf dollar-pegged stablecoins. Dit lijken dezelfde mogelijkheden waarmee Gucci een pilot draait in de VS.

In het kader van het proefproject zullen Amerikaanse klanten geen minimumbedrag te besteden hebben, terwijl het maximum is gemaximeerd op $ 10.000 per transactie. Het bedrijf benadrukte dat de nieuwe betaaloptie is ingegeven door een toename van het aantal klanten dat digitale valuta gebruikt.

Nog meer innovatie op komst

Ook al zijn klassieke horloges voor sommigen niet meer van deze tijd (omdat je ook je smartwatch of telefoon kan gebruiken), Tag Heuer kijkt daar toch wat anders tegenaan en bewijst zich als luxe modemerk door actie te ondernemen. Het bedrijf vertelt dat crypto betalingen de eerste stap zijn van een groter plan. Ze willen niet achterblijven in Web3 en de integratie van blockchaintechnologie en NFT’s.

“Als luxemerk moesten we ervoor zorgen dat onze entree in Web3 zou voldoen aan onze normen van uitmuntendheid en dankzij onze wendbare teams intern en met de steun van BitPay zijn we in staat om op de best mogelijke manier in deze nieuwe financiële wereld te duiken,” aldus Frédéric Arnault, CEO van TAG Heuer.

Het is nog maar de vraag hoe Tag Heuer zich zal manoeuvreren in de wereld van Web3 en NFT’s. Wellicht komen er winkels van het Zwitserse merk in de metaverse. Of gaan ze NFT’s koppelen aan horloges. De tijd zal uitwijzen hoe zij deze innovatie in hun voordeel zullen gebruiken.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.