Zwitsers vijfsterrenhotel accepteert bitcoin voor betalingen

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantie? Het vijfsterrenhotel The Dolder Grand accepteert vanaf 1 mei bitcoin als betaalmiddel. Afgelopen dinsdag bracht het hotel dit samen met haar technologiepartner Inacta AG naar buiten.

Betalingen binnen het hotel

Gasten kunnen niet alleen een kamer boeken met bitcoin, maar kunnen ook allerlei zaken binnen het hotel betalen. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken, maar ook aan spabehandelingen.

De bitcoin betalingen worden verwerkt met een mobiele app die ontwikkeld is door Inacta AG. Deze app zet bitcoinbetalingen direct om in Zwitserse frank of euro. Dit betekent dus dat het hotel niet direct bitcoin accepteert als betaalmiddel.

In een verklaring vertelt André Meier, financieel directeur van de Dolder Grand over de keuze om bitcoin te accepteren als betaalmiddel:

‘Veel van de verbeteringen in onze service in de afgelopen jaren zijn mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang. Aangezien we geloven dat Bitcoin hier is om te blijven, lijkt het ons alleen maar logisch om meer keuzes te bieden in het betaalproces.’

Volgens Roger Darlin van Inacta is de app gericht op de echte ‘HODL’er’:

‘We richten ons hiermee op klanten die cryptocurrency bezitten, maar die hun cryptomunten niet in traditionele valuta willen omzetten om te kunnen betalen.’

Reizen met cryptocurrency

Langzaam maar zeker kan je op steeds meer plekken met je cryptocurrency terecht als het om reizen gaat. Via de app Tripio is het mogelijk om met binance coin (BNB) te betalen voor het reserveren van accommodaties. En op de website TravelbyBit kan je zelfs complete reizen boeken met bitcoin, ether, litecoin, dash en binance coin.

Ben je eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming en wil je weten of je met cryptocurrency kan betalen? Dan biedt de website Coinmap uitkomst. Dat is een soort Google Maps, waarbij alle plekken zijn gemarkeerd waar je terecht kan met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Op die website kunnen we binnenkort dus ook The Dolder Grand verwachten!

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.