Categories: Overig

Zwitsers vijfsterrenhotel accepteert bitcoin voor betalingen

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantie? Het vijfsterrenhotel The Dolder Grand accepteert vanaf 1 mei bitcoin als betaalmiddel. Afgelopen dinsdag bracht het hotel dit samen met haar technologiepartner Inacta AG naar buiten.

Betalingen binnen het hotel

Gasten kunnen niet alleen een kamer boeken met bitcoin, maar kunnen ook allerlei zaken binnen het hotel betalen. Denk bijvoorbeeld aan eten en drinken, maar ook aan spabehandelingen.

De bitcoin betalingen worden verwerkt met een mobiele app die ontwikkeld is door Inacta AG. Deze app zet bitcoinbetalingen direct om in Zwitserse frank of euro. Dit betekent dus dat het hotel niet direct bitcoin accepteert als betaalmiddel.

In een verklaring vertelt André Meier, financieel directeur van de Dolder Grand over de keuze om bitcoin te accepteren als betaalmiddel:

‘Veel van de verbeteringen in onze service in de afgelopen jaren zijn mogelijk gemaakt door technologische vooruitgang. Aangezien we geloven dat Bitcoin hier is om te blijven, lijkt het ons alleen maar logisch om meer keuzes te bieden in het betaalproces.’

Volgens Roger Darlin van Inacta is de app gericht op de echte ‘HODL’er’:

‘We richten ons hiermee op klanten die cryptocurrency bezitten, maar die hun cryptomunten niet in traditionele valuta willen omzetten om te kunnen betalen.’

Reizen met cryptocurrency

Langzaam maar zeker kan je op steeds meer plekken met je cryptocurrency terecht als het om reizen gaat. Via de app Tripio is het mogelijk om met binance coin (BNB) te betalen voor het reserveren van accommodaties. En op de website TravelbyBit kan je zelfs complete reizen boeken met bitcoin, ether, litecoin, dash en binance coin.

Ben je eenmaal aangekomen op je vakantiebestemming en wil je weten of je met cryptocurrency kan betalen? Dan biedt de website Coinmap uitkomst. Dat is een soort Google Maps, waarbij alle plekken zijn gemarkeerd waar je terecht kan met bitcoin en andere cryptocurrency’s. Op die website kunnen we binnenkort dus ook The Dolder Grand verwachten!

Frank Smits

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving.

Recent Posts

Verdieping: Volkskrant schrijft dat bitcoin gedoemd is een volatiele munt te blijven

Gisteren publiceerde de Volkskrant een opiniestuk van Peter de Waard over bitcoin. In de rubriek…

4 uur ago

Vanaf mei gaat het snel: ‘De bitcoin block halving is niet ingeprijsd’

Gisteren was Alex Adelman te gast bij CNN, hij is de directeur van bitcoinbedrijf Lolli.…

5 uur ago

UEFA scoort: meer dan 1 miljoen tickets voor EK 2020 verkocht via blockchain

De meest bekende toepassing van blockchain is het transactiegrootboek van bitcoin. Maar je kan ook…

24 uur ago

Bitcoin nog vóór mei naar all time high van 25.500 dollar, volgens deze indicator

Dat was even schrikken, in het weekend is de bitcoin koers met ruim 9 procent…

1 dag ago

Koers altcoins herstellen van bloedbad, analyse Tezos, Chainlink, Ripple (XRP) en Ethereum

Wat een bloedbad afgelopen weekend. Bitcoin ging omlaag en vrijwel alle altcoins reageerden door soms…

1 dag ago

Max Keiser verhoogt koersdoelstelling naar 400.000 dollar per bitcoin

Crypto belegger Max Keiser was te gast bij de show van complotdenker Alex Jones, de…

2 dagen ago