House of Nakamoto opent filiaal in Amsterdam

The House of Nakamoto heeft een nieuwe winkel geopend in Amsterdam. Dit is een Oostenrijks initiatief om beginners wegwijs te maken in de wereld van cryptocurrency. Bewoners en bezoekers van onze hoofdstad kunnen hier van alles leren over digitaal geld, hardware wallets en hoe ze deze moeten gebruiken.

Wat kan je doen in The House of Nakamoto?

Het Amsterdamse filiaal van het The House of Nakamoto doet dienst als informatiecentrum, verkooppunt en zelfs als geïmproviseerd bitcoin museum. Bezoekers kunnen ook hulp krijgen bij het installeren van hun hardware wallet en hoe ze hier hun eerste coins mee beheren.

Het eerste filiaal van The House of Nakamoto is in 2017 opgezet in Wenen, en dat filiaal is heel populair onder toeristen. Hier wordt het bedrijf neergezet als een fysiek verkooppunt voor bitcoin, maar de mensen achter het project zeggen dat het ondertussen is uitgegroeid naar een ontmoetingspunt waar enthousiastelingen en experts meningen, ideeën en kennis kunnen delen.

Beide locaties zijn uitgerust met bitcoin pinautomaten. De ondersteunde cryptovaluta zijn bitcoin, bitcoin cash, ethereum, dash en litecoin met dagelijke limieten van 15.000 euro. Het apparaat in Amsterdam ondersteunt zowel koop- als verkooptransacties.

Waarom Amsterdam?

Amsterdam is heel erg populair onder toeristen, maar ook zeker onder crypto enthousiastelingen. De stad is niet alleen een bruisend centrum voor financiën, maar staat ook bekend om de Bitcoin Embassy, opgericht in 2014. Hier worden regelmatig crypto-gerelateerde conferences, evenementen en informele ontmoetingen georganiseerd. Hiernaast heeft Amsterdam ook de meeste Bitcoin pinautomaten van de Benelux, met twaalf apparaten waar mensen de munt kunnen kopen.

Verschillende cryptocurrency bedrijven hebben hun hoofdkantoor gevestigd Amsterdam. Denk aan de ‘Dutch Blockchain Coalition,’ hier vallen twintig organisaties onder. Ook zij zetten zich in om het land te informeren over cyrptocurrency’s.

Nakamoto? Wie is dat?

Nog nooit van Nakamoto gehoord? Geen nood! Hierbij een hele korte samenvatting: De schrijver van de whitepaper van bitcoin besloot om te publiceren onder een pseudoniem. Dat pseudoniem is Satoshi Nakamoto. De whitepaper is nu precies tien jaar oud. En ter ere van deze verjaardag publiceren wij de hele week artikelen over de whitepaper en over Nakamoto.

Wil je meer weten over het bitcoin whitepaper? Deze week publiceren wij artikelen over de bitcoin whitepaper en de bedenker Satoshi Nakamoto.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.