Koop je huis in Turkije met bitcoin

Een Turks makelaarskantoor accepteert sinds kort cryptocurrency als betaalmiddel. Bij Antalya Homes is het nu mogelijk om een huis te kopen met bitcoin, bitcoin cash, ethereum, ripple, stellar en tether.

De goedkoopste woning bij Antalya Homes kost 30.000 euro. Omgerekend kan je dus met negen bitcoin al een vakantiewoning in Turkije kopen! Of als je nog even HODL’ t zelfs voor één bitcoin. Wie weet zit er wel een leuk vakantiehuis voor jou tussen?

Sinds kort heeft de website van Antalya Homes een ‘Betaal met bitcoin’-knop. Wanneer je hier op klikt, zie je een instructie hoe je met bitcoin kan betalen. Volgens Antalya Homes krijg je de eigendomsakte van je nieuwe huis nog op dezelfde dag verstuurd, als je met bitcoin betaalt.

‘Crypto-betalingen zijn betrouwbaarder en sneller’

Bayram Tekce is de eigenaar van Antalya Homes. Hij vertelt waarom zijn kantoor heeft gekozen om cryptocurrency te accepteren als betaalmiddel: ‘Betalingen met cryptocurrency’s zijn betrouwbaarder en sneller. Denk bijvoorbeeld aan een geldoverdracht tussen twee bankrekeningen zonder wisselkoersverlies’.

Volgens Tecke worden huizen vooral verkocht aan buitenlandse investeerders. ‘Het kan voor cryptocurrency-investeerders aantrekkelijk zijn om hun investeringen om te zetten in vastgoed. In landen zoals Turkije worden huizen steeds waardevoller, dus het kopen van woningen hier kan een veilige investering zijn.’ (Red.: wij van WC-eend..)

Ook een huis kopen met bitcoin? Dan heb je eerst bitcoin nodig:

Koop bitcoin

Turken bezitten veel bitcoin

Het is niet gek dat je in een land als Turkije met bitcoin kan betalen. Uit een onderzoek van de ING uit 2018 blijkt dat ongeveer achttien procent van de Turken cryptocurrency bezit. Dat is aanzienlijk meer dan verschillende Europese landen. In Nederland bezit bijvoorbeeld slechts zeven procent van alle inwoners cryptocurrency:

Een mogelijke verklaring is de hevige inflatie in Turkije. Deze inflatie steeg in 2018 met 20 procent, waardoor Turken met Turkse Lira een stuk minder te besteden hadden. Ook in landen zoals Venezuela en Argentinië zijn cryptocurrency’s zoals bitcoin flink in trek, en dat lijkt ook te komen door de inflatie.

Zou jij een huis kopen met cryptocurrency’s? Laat het weten in de comments!

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Ik zie die knop niet op de website van Antaylahomes.

  7 maart 2019
 • Ik zie die knop niet op hun website.

  7 maart 2019
 • Ah ja inderdaad. Het klopt.

  https://www.antalyahomes.com/mobile/pay-with-bitcoin

  8 maart 2019