Slachtoffers van Dogecoin scam Elon Musk en SNL smeken om hulp bij terugkrijgen cryptocurrency

Consumenten die zijn opgelicht door frauduleuze bitcoin weggeefacties rondom de uitzending van SNL met ELon Musk, hebben de Federal Trade Commission (FTC) om hulp gevraagd.

Online weggeefacties

Tijdens het optreden van Elon Musk bij Saturday Night Live op 8 mei, plaatsten fraudeurs die zich voordeden als hem, online weggeefacties. Sommige cryptocurrency-houders werden ertoe verleid geld naar onbekende accounts te sturen met de zekerheid dat ze een hoger rendement terugkregen. De gerapporteerde verliezen bedragen meer dan 2 miljoen dollar, hoewel aanvankelijk een schatting werd gedaan van 5 miljoen dollar.

Nu doen sommige van deze slachtoffers een beroep op de FTC om hen te helpen hun geld terug te krijgen. Emma Fletcher van de FTC over de hype rond de stijgende waarde van cryptocurrency’s: ‘Mensen willen niets missen, en oplichters willen profiteren van de informatiekloof tussen hun kennis en het enthousiasme over cryptocurrency.’

Getuigenissen van slachtoffers

De dossiers van de FTC zijn openbaar, hierin lees je over verschillende manieren hoe oplichters goedgelovige investeerders in de val lokten.

Een slachtoffer beweerde dat een tweet die eruitzag alsof die van Elon Musk kwam, een vertienvoudiging bood voor het verzenden van één bitcoin, om iets te vieren. Een andere fraudeur plaatste een speciale crypto-airdrop van Elon Musk, en beloofde de hoeveelheid verzonden crypto te verdubbelen. Een slachtoffer beweert dat ze het adres 5.000 DOGE hebben gestuurd voordat ze zich realiseerden dat het oplichterij was.

Promotie van SNL

Andere fraudeurs gebruikten Musks spraakmakende optreden in de iconische show als een wapenfeit. ‘Ik dacht dom genoeg dat Saturday Night Live een promotionele weggeefactie organiseerde ter ondersteuning van het debuut van Elon Musk om de show te hosten,’ zegt een ander slachtoffer. Ze ging naar de website SNLMUSK.com en stuurde 30.000 DOGE in de verwachting dat ze dat bedrag zouden vertienvoudigen.

Musk heeft geen nepaccount nodig

Maar Elon Musk heeft geen scams of nepaccounts nodig om invloed te hebben op de markt en er voor te zorgen dat mensen hun geld verliezen. Bitcoin is flink gedaald sinds de CEO van Tesla aankondigde dat het bedrijf niet langer bitcoin als betaling zou accepteren.

Verdere opmerkingen van Musk maakten die daling alleen maar erger. Hoewel hij later duidelijk maakte dat Tesla geen bitcoin heeft verkocht.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.