Huobi wordt eerste grote cryptobeurs met integratie Chainlink

Cryptocurrency exchange Huobi zal hun prijsdata integreren met Chainlink’s ecosysteem. Het doel is om de eigen data-integriteit te verbeteren en accuratere prijsinformatie weer te geven.

Een eigen node

Binance is de eerste grote cryptobeurs die hun data via de oracles van Chainlink ontvangen, dat gebeurt al sinds oktober 2019. Maar Huobi gaat nog een stap verder door via Huobi Wallet een eigen node op het systeem te draaien. Hierdoor kan de uitwisseling zijn eigen prijsgegevens ondertekenen, zodat gebruikers kunnen bevestigen dat alle data afkomstig van de Huobi Node authentiek zijn en rechtstreeks afkomstig zijn van de bron.

Will Huang is de CEO van Huobi Wallet en zei:

‘DeFi biedt een unieke waardepropositie door financiële producten aan te bieden die transparant, open en programmeerbaar zijn. We zijn erg enthousiast om onze betrokkenheid bij deze opkomende trend te versnellen door Chainlink gebruikers toegang te bieden tot Huobi Global exchange data, en door onze eigen Chainlink Node te runnen.’

Huobi begint met de volgende paren: BTC/ETH, BTC/USDT, ETH/USDT en LINK/ETH.

Verbetering van de marktintegriteit

Huobi lijkt op een missie om zijn geloofwaardigheid te verbeteren na bezorgdheid over nepvolume op hun beurs vorig jaar. Door het runnen van een node zal de reputatie van de exchange op het spel staan als de gegevens die via Chainlink worden gedeeld, niet correct blijkt te zijn.

De beurs is een van de grootste cryptofirma’s van Gibraltar, het eiland heeft als een van de speerpunten dit jaar om marktmanipulatie bij cryptobedrijven tegen te gaan. Vorig jaar werkte Huobi samen met Global Digital Finance (GDF) en werkten ze samen met Solidus Labs in de Market Integrity Working Group.

Bezorgdheid over marktmanipulatie

In 2019 stond in een rapport van Bitwise dat Huobi een te hoog handelsvolume laat zien. Hierop volgde een intern onderzoek. De CEO van heel Huobi, Livio Weng, zei dat er sprake kon zijn van wash trading. Hiermee lijkt het alsof het handelsvolume hoog is.

‘We hebben een aantal van onze marketmakers geïdentificeerd die mogelijkerwijs in het belang van de prestaties en de marketing hebben gehandeld. We hebben al met deze marketmakers gecommuniceerd en ze hebben de betreffende strategieën stopgezet.’

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.