Huobi in de problemen en USDD verliest zijn koppeling met de dollar

Het in China opgerichte, maar momenteel op de Seychellen gevestigde Huobi bevestigt dat het 20 procent van zijn personeel moet ontslaan. Als gevolg van de problemen bij het handelsplatform zitten ook Tron en de op Tron gebaseerde stablecoin USDD in de problemen. Dit komt omdat Justin Sun, de oprichter van Tron, sinds kort in de raad van advies zit van Huobi.

Justin Sun en Huobi

Niet lang geleden werd bekend dat Justin Sun via zijn investeringsfonds in het beursplatform investeerde. Als gevolg van de problemen bij Huobi zit nu ook Tron, de token van Justin Sun, in de problemen. Tron viel over de afgelopen 24 uur met 8 procent naar beneden en USDD handelt momenteel op een koers van 0,9789 dollar. Daarmee is deze redelijk ver verwijderd van de koppeling met de dollar en kan dit weleens heel fout aflopen voor het project.

Opvallend is dat Whale Alert weet te melden dat Justin Sun niet lang voordat de problemen uitbraken nog ongeveer 50 miljoen dollar aan Tether (USDT) van Tron naar Binance stuurde. Wat hij precies met dat kapitaal van plan is laat zich lastig raden. Meestal is het echter geen goed teken als er op dit soort momenten grote hoeveelheden kapitaal heen en weer gaan.

Het nieuws over de ontslagen bij Huobi komt niet lang nadat Justin Sun bekendmaakte dat het alle salarissen vanaf nu in stablecoins wil uitbetalen. Werknemers die dat niet accepteren kunnen hun biezen pakken. Volgens Wu Blockchain veroorzaakte deze beslissing protesten onder de medewerkers van het beursplatform.

Brandjes blussen

Ondertussen probeert Justin Sun al een paar dagen brandjes te blussen voor het beursplatform. Op donderdag 5 januari liet hij via Twitter nog weten dat de ontwikkeling van Huobi de goede kant opgaat. De groei van het aantal dagelijkse gebruikers en nieuwe registraties zou volgens Justin Sun die piek van 2022 overstijgen. Verder schrijft hij dat de beveiligingsmechanismen van het beursplatform tot de top van de industrie behoren.

“Huobi is 100 procent van de tijd beschikbaar en heeft wat dat betreft de beste staat van dienst binnen de industrie. In tien jaar tijd zijn er geen beveiligingsincidenten geweest en de assets van gebruikers zijn altijd volledig beschermd”, aldus Justin Sun.

De geschiedenis leert ons echter dat het over het algemeen geen goed teken is als belangrijke figuren binnen een beursplatform te hard moeten roepen dat alles in orde is. Denk bijvoorbeeld aan het omvallen van FTX van een kleine twee maanden geleden. Destijds riep Sam Bankman-Fried op Twitter ook nog dat FTX alle tegoeden van zijn gebruikers in kas had.

Geen geruststelling

Op Twitter zijn de reacties op de problemen bij Huobi ook niet mals. Meerdere mensen roepen gebruikers van het beursplatform op om hun assets daar zo snel mogelijk weg te halen. “Als je Huobi gebruikt, denk er dan over na om al je assets weg te halen totdat de ellende voorbij is. Er gaan momenteel behoorlijke negatieve geruchten de ronde over Huobi op Twitter. Op dit moment is er nog niets bevestigd dus doe je eigen onderzoek en probeer je risico te managen”, aldus RossStephenson.eth via Twitter.

Opvallend is dat de Huobi Token (HT) op het moment van schrijven 1,10 procent in de plus staat over de afgelopen 24 uur. Voor het afgelopen uur mocht het project zelfs een plus van 2,31 procent opschrijven. Alleen over de afgelopen zeven dagen presteerde de token van Huobi wat minder met een daling van 7,65 procent.

Delen:

Thom heeft een juridische achtergrond, maar heeft de focus na zijn rechtenstudie volledig op bitcoin gelegd. Nu vult hij zijn dagen vooral met het lezen en schrijven over bitcoin. Thom bewaart zijn bitcoin niet thuis, maar in meerdere veilige kluizen. Verder heeft hij sinds kort ook een eigen nieuwsplatform.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • kunnen jullie ook serieus nieuws publiceren waar je iets aan hebt in plaats van “sensatie nieuws ” en bangmakerij, Want dan lees ik nog liever de Telegraaf.nl

    6 januari 2023

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.