IBM wil eerste stablecoin op blockchain Stellar ontwikkelen

Jesse Lund, hoofd van de blockchain afdeling bij IBM, heeft laten doorschemeren dat het bedrijf misschien ook wel aan een stablecoin voor internationale transacties willen werken. Net als JP Morgan eigenlijk. Hij zegt dat dit zomaar eens een belangrijke ontwikkeling kan zijn voor de technologiegigant.

Lund vertelde dit vandaag tijdens een interview op financieel nieuwszender Cheddar op 15 maart:

De markt vraagt om stablecoins

Hoe voegt er overigens wel aan toe dat IBM volgende week meer meer details naar buiten treedt. Lund: “de marktvraag zet ons (IBM) ertoe om een stablecoinoplossing voor financiële instellingen te ontwikkelen.”

“Een heleboel banken over de hele wereld zien een enorm zakelijk voordeel bij het uitgeven van stablecoins in hun oorspronkelijke fiat-valuta,” zei hij.

Verschil met JP Morgan

Uiteraard werd Lund gevraagd naar wat het verschil is met de coin van JP Morgan. Hij licht een tipje van de sluier op:

“Het is geen eigen munt zoals wat JPMorgan van plan is, ik denk overigens dat wat zij doen heel logisch is voor hen. Wat JPM doet, voegt ook een enorme validatie toe aan wat wij doen. Maar onze visie voor stablecoins is dat ze breder toegankelijk moeten zijn en wat World Wire probeert te doen, is het bieden van fungibiliteit van digitale activa tussen financiële instellingen.”

Met fungibiliteit wordt inwisselbaarheid bedoeld. Zo is bitcoin ook fungibel. Het maakt niet uit met welke bitcoin je betaalt, de ene bitcoin is evenveel waard als de andere bitcoin.

Samenwerking met Stellar

“World Wire” verwijst naar de samenwerking van IBM en Stellar (XLM) en het gebruik van de native asset van het netwerk in het grensoverschrijdende betalingsnetwerk van IBM, Blockchain World Wire (BWW).

Naast BWW, dat cryptocurrency’s wil gebruiken om bijna realtime internationale schikkingen tussen banken mogelijk te maken, werkt IBM ook samen met Stronghold. Stronghold is gebaseerd op Stellar en samen willen ze de eerste stablecoin van het Stellar-netwerk ontwikkelen.

Misschien ken je de naam Lund nog. Niet lang geleden zei hij nog dat bitcoin één miljoen euro waard wordt.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.