ICO & piramide & bitcoin

Zijn ICO’s echt dood? Of valt er nog geld mee te verdienen?

Alleen al bij het benoemen van de afkorting ICO gaat bij de een de haren recht overeind staan, terwijl bij anderen vooral een gevoel van nostalgie heerst.

Gouden bergen

Twee jaar geleden waren er honderden, al dan niet duizenden ICO’s die gouden bergen beloofden. Sommigen maakte dit ook echt waar maar het meerendeel van de Initial Coin Offerings waren ordinaire oplichtingspraktijken die het imago van bitcoin, crypto en ICO’s te grabbel heeft gegooid.

Dat merk je ook aan het nieuws rondom ICO’s, er wordt bijna niet over bericht. Ook wij zijn behoudend met nieuws rondom ICO’s. Maar toch zijn ICO’s anno 2019 nog niet helemaal dood.

Flinke afname

Het Ierse Tech News heeft een onderzoek verricht naar de staat van ICO’s. Ze rapporteren dat het aantal ICO’s sinds het tweede kwartaal van 2018 hard aan het afnemen is. Een jaar later (nu dus) is het aantal afgenomen met 72 procent.

kwartalen ico

Dat was nog enigszins te verwachten maar de volgende statistiek is wel opvallend. Bijna twee keer zoveel ICO’s hebben in 2019 geld opgehaald dan vorig jaar.

Maar dat is een leeg getal, weinig van die ICO’s hebben hun soft-cap (minimaal streefbedrag) gehaald.

Kortom, er zijn veel minder nieuwe ICO’s vergeleken met 2017 en 2018. Maar diegene die toch de stoute schoenen durven aan te trekken zijn wel in staat om investeerders aan te trekken.

Azië leidt

In april van dit jaar is al meer dan één miljard dollar in ICO’s gestoken. Dat zegt InWara, zij specialiseren zich in het analyseren van ICO’s. InWara richt haar pijlen op projecten uit de Verenigde Staten, Europa, Azië en de rest van Noord-Amerika.

  • 17 procent van de ICO’s in de VS slagen er in geld binnen te harken
  • China, Zuid-Korea en Singapore 9 procent, 5 procent en maar liefst 40 procent respectievelijk
  • in Europa en de rest van Noord-Amerika lukt het slecht 6 procent van de ICO’s om fondsen te werven

De bovengenoemde Aziatische landen zijn tezamen goed voor 320 miljoen dollar. En dat is echt heel veel, zeker als je in het achterhoofd houdt dat China een ontmoedigingsbeleid tegen crypto voert.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.