Categories: ICO

Zijn ICO’s echt dood? Of valt er nog geld mee te verdienen?

Alleen al bij het benoemen van de afkorting ICO gaat bij de een de haren recht overeind staan, terwijl bij anderen vooral een gevoel van nostalgie heerst.

Gouden bergen

Twee jaar geleden waren er honderden, al dan niet duizenden ICO’s die gouden bergen beloofden. Sommigen maakte dit ook echt waar maar het meerendeel van de Initial Coin Offerings waren ordinaire oplichtingspraktijken die het imago van bitcoin, crypto en ICO’s te grabbel heeft gegooid.

Dat merk je ook aan het nieuws rondom ICO’s, er wordt bijna niet over bericht. Ook wij zijn behoudend met nieuws rondom ICO’s. Maar toch zijn ICO’s anno 2019 nog niet helemaal dood.

Flinke afname

Het Ierse Tech News heeft een onderzoek verricht naar de staat van ICO’s. Ze rapporteren dat het aantal ICO’s sinds het tweede kwartaal van 2018 hard aan het afnemen is. Een jaar later (nu dus) is het aantal afgenomen met 72 procent.

Dat was nog enigszins te verwachten maar de volgende statistiek is wel opvallend. Bijna twee keer zoveel ICO’s hebben in 2019 geld opgehaald dan vorig jaar.

Maar dat is een leeg getal, weinig van die ICO’s hebben hun soft-cap (minimaal streefbedrag) gehaald.

Kortom, er zijn veel minder nieuwe ICO’s vergeleken met 2017 en 2018. Maar diegene die toch de stoute schoenen durven aan te trekken zijn wel in staat om investeerders aan te trekken.

Azië leidt

In april van dit jaar is al meer dan één miljard dollar in ICO’s gestoken. Dat zegt InWara, zij specialiseren zich in het analyseren van ICO’s. InWara richt haar pijlen op projecten uit de Verenigde Staten, Europa, Azië en de rest van Noord-Amerika.

 • 17 procent van de ICO’s in de VS slagen er in geld binnen te harken
 • China, Zuid-Korea en Singapore 9 procent, 5 procent en maar liefst 40 procent respectievelijk
 • in Europa en de rest van Noord-Amerika lukt het slecht 6 procent van de ICO’s om fondsen te werven

De bovengenoemde Aziatische landen zijn tezamen goed voor 320 miljoen dollar. En dat is echt heel veel, zeker als je in het achterhoofd houdt dat China een ontmoedigingsbeleid tegen crypto voert.

Jerrymie Marcus

Bitcoin gaat de wereld veranderen, daar geloof ik heilig in. Het wordt tijd voor een eerlijkere, decentrale wereld. Ik voel me dankbaar dat ik daar aan kan bijdragen door te schrijven en te informeren. Verder fungeer ik als hoofdredacteur voor het team.

Recent Posts

 • Bitcoin
 • Regulering

Steven Mnuchin namens overheid Verenigde Staten over bitcoin en libra

Steven Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën, heeft in een officiële verklaring gedeeld hoe de Verenigde Staten om wil gaan…

6 uur ago
 • Regulering

Amerikaans wetsvoorstel: ‘Bedrijven zoals Google en Facebook mogen geen eigen cryptocurrency uitgeven’

Het Amerikaanse Congres wil ontwikkelingen zoals Libra van Facebook wettelijk verbieden. Op vrijdag 12 juli lekte er een concept-wetsvoorstel uit…

1 dag ago
 • Koers

McAfee nog steeds positief: bitcoin prijs één miljoen eind 2020

Afgelopen weekend is de koers van bitcoin voor het eerst weer eens onder de 10.000 dollar gedoken. Bitcoin is gedurende…

1 dag ago
 • Mining

Moeilijkheidsgraad bitcoin minen stijgt met 14 procent

Gegevens van het Chinese miningpool BTC.com laten zien dat de moeilijkheidsgraad met 14 procent is gestegen. Dat is voor het…

2 dagen ago
 • Exchanges

Japanse cryptocurrency en bitcoin exchange Bitpoint gehacked, 32 miljoen dollar verloren

Bitpoint is een Japanse cryptocurrency exchange. Zij hebben deze week zelf aangekondigd dat ze zijn gehackt, hierbij is 3,5 miljard…

3 dagen ago
 • Bitcoin
 • Koers

Bitcoin koers analyse: waarde daalt met bijna 2.000 euro in twee dagen, reden tot zorgen?

Het leek een hele tijd lang goed te gaan met de bitcoin koers. Tot woensdag 10 juli om vier uur…

4 dagen ago