ICO markt wordt volwassener

Uit onderzoek van Elementus blijkt dat het aantal ICO’s dat meer dan honderdduizend dollar ophaalt steeds kleiner wordt. Onderzoeksbureau Elementus richt zich op data uit de blockchain. Eind september brachten zij een rapport uit over de huidige stand van zaken van Initial Coin Offerings.

Aantal ICO’s die veel inzamelen daalt

Vorig jaar rond deze tijd haalde de helft van de ICO’s nog minimaal honderdduizend dollar op. Nu haalt nog maar een kwart van de ICO’s dit bedrag. Investeerders lijken selectiever te zijn als het gaat om het kiezen van een goed project.

Maar ICO’s blijven populair

Toch blijven ICO’s populair. Door de waardedaling van vele cryptocurrencies zou je verwachten dat ICO’s ook minder populair zijn. Desondanks zijn de opbrengsten van ICO’s nog steeds relatief hoog. In augustus is er namelijk ongeveer evenveel opgehaald als in november vorig jaar.

Singapore geeft meer ICO’s uit dan VS

Een ander opvallend detail: in de maand augustus zijn er in Singapore zeventien ICO’s uitgegeven, terwijl er in Amerika vijftien werden uitgegeven. Dit is de eerste keer dat Singapore in één maand tijd meer ICO’s heeft uitgegeven dan Amerika. Volgens Elementus kan dit komen omdat Amerika strenger reguleert op ICO’s dan Singapore.

Wat is een ICO?

Een ICO is een soort crowdfunding voor nieuwe blockchainprojecten. Door middel van het uitgeven van de eerste cryptomunten en tokens kunnen eigenaars van blockchain startups hun project financieren. Aan de andere kant is het vaak een middel voor investeerders om te speculeren op de prijs van de nieuwe cryptomunt.

Bekende voorbeelden van zulke projecten zijn Ethereum en EOS. Maar ook de berichtenapplicatie Telegram heeft begin 2018 veel geld opgehaald met een ICO. Maar ook in Nederland is de ICO markt groot. Zo wil Mijnvastgoed.nl een vastgoedplatform op de blockchain bieden, en voorziet Tykn vluchtelingen van een soort digitaal identiteitsbewijs.

Wil je het rapport van Elementus zelf rustig doornemen? Kijk dan hier.

Delen:

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.