ICON geeft 570.000 dollar aan ICX weg ter promotie van ICONSENSUS

De ICON Foundation, de groep achter het ICON blockchain-netwerk, geeft 3 miljoen ICX-tokens weg. Deze hebben een gezamenlijk waarde van ongeveer 570.000 dollar. De reden? De Icon Foundation wil mensen motiveren om te stemmen in de komende verkiezingen.

De weggeefactie begint op 26 augustus en eindigt op 24 september, alleen ICX-houders die ervoor kiezen om te stemmen komen in aanmerking.

Hogere participatie

Icon deelde dit nieuws in een persbericht van 13 augustus. Ze willen met de promotie twee doelen bereiken:

  • Ten eerste worden ICX-houders beloond, zij kunnen nu al in een vroeg stadium betrokken raken bij de omslag naar het ICONSENSUS-bestuurmechanisme én hier op stemmen. Ook wordt verwacht dat die drie miljoen tokens zorgen voor een betere verspreiding van macht. Op dit moment heeft de ICON Foundation de touwtjes stevig in handen. Deze teugels willen ze enigszins laten vieren door het eigendom van het netwerk te decentraliseren en te verdelen onder de community.
  • Ten tweede is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk P-reps worden verkozen, dat zijn een soort vertegenwoordigers of stakers van het netwerk. Hoe meer vertegenwoordigers, hoe stabieler het netwerk is de gedachtengang. Bij de overgang naar dit nieuwe systeem moet de macht zoveel mogelijk verdeeld worden en niet alleen bij een select groepje liggen.

Oprichter van de ICON Foundation Min Kim:

Met de giveaway verwachten we niet alleen 3 miljoen ICX te herverdelen voor betere decentralisatie en stemmogelijkheden, maar we hopen ook de huidige ICX-houders en ICON-communityleden aan te moedigen hun munten over te dragen naar de ICONex-portemonnee, zodat ze correct kunnen inzetten en deelnemen aan de komende P-Rep verkiezingen.

Meer decentralisatie met ICONSENSUS

Het doel van meer decentralisatie is nobel. Min Kim wil namelijk dat noch de stichting, noch de oorspronkelijke vertegenwoordigers te veel controle hebben. Op dit moment schrijft de Icon Foundation, de beheerders van het netwerk, niet alleen alle code, maar beheert het ook een groot deel van de munten. Dit gaat veranderen met de lancering van zijn ICONSENSUS governance systeem.

Het ICONSENSUS governance idee is gestoeld op de principes van een gedelegeerd proof-of-stake netwerk. Een moeilijk woord voor een simpel principe: tokenhouders stemmen op een groep derden (P-reps) om het netwerk te beheren. De gekozen personen worden door de community scherp gehouden, er is namelijk een doorlopend stemsysteem en als een van de vertegenwoordigers verzaakt, wordt zij of hij weggestemd.

De verwachting is dat de ICON Foundation nog steeds 22 procent van alle coins blijft beheren, zelfs na de omschakeling.

Wat doet ICON nou eigenlijk?

ICON werd gelanceerd in 2017 en is een Zuid-Koreaans project. Het motto van ICON is  ‘Hyperconnect the World’ en om dat te bereiken hebben ze Loopchain gebouwd. Ze bieden hiermee bijvoorbeeld hulp aan bedrijven die gebruik willen maken van private blockchains.

De bijbehorende coin heet ICX en is nu ongeveer 20 dollarcent waard. De munt is op vrijwel elke exchange te verhandelen voor bitcoin. Wil je ICX en meedingen met de weggeefactie? Koop dan eerst bitcoin om vervolgens te onderhandelen op een exchange.

Koop Bitcoin

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.