Eerste kwartaal 2018 meer geïnvesteerd in ICO’s dan in heel 2017

Initial Coin Offerings zijn nog steeds alive and kicking! Alleen al in het eerste kwartaal is er meer geinvesteerd in ICO’s dan in heel 2017. Het gaat beter dan ooit. Dit blijkt uit een onderzoek van CoinDesk.

Je zou het niet denken als je alleen de kranten leest. De cryptocurrency- en blockchainmarkt lijkt dan slechts een vluchtige hype. Niets is minder waar: de toename in het aantal blockchainprojecten en investeringen geeft aan dat de markt nog steeds groeiende is!

Toename in investeringen

Met een totaal aantal investeringen van 6,3 miljard dollar in alleen al het eerste kwartaal is er al meer geld opgehaald bij ICO’s dan in heel 2017. Reguleringen op ICO’s lijken dan ook nog weinig effect te hebben op het bedrag dat investeerders kwijt willen in nieuwe cryptotokens.

Aantal ICO’s

Ook het aantal ICO’s ligt in lijn met dat van vorig jaar. Sterker nog, alleen al in dit kwartaal zijn er 202 ICO’s opgezet. Dat is 59% van het totaal aantal ICO’s in 2017!

Telegram

We moeten deze data natuurlijk wel in perspectief bekijken. Het grootste deel van alle investeringen komt voort uit de Initial Coin Offering van Telegram. In deze ICO is er nu al ruim 1,7 miljard dollar opgehaald.

Maar zelfs zonder Telegram loopt 2018 al behoorlijk in op 2017. Zonder de ICO van deze chat-applicatie is er dit jaar 4,6 miljard dollar opgehaald. Dit is 85 procent van het totaal aantal investeringen in 2017. Ter vergelijking: de meeste ICO’s leveren minder dan honderd miljoen dollar op.

Wat is een ICO? 

Je kunt een ICO eigenlijk het beste zien als een crowdfunding voor nieuwe blockchain-projecten. ICO’s worden gebruikt om de financiering van deze projecten op orde te krijgen. In ruil voor bestaande cryptocurrencies (bijvoorbeeld bitcoin of ether) krijg je de eerste cryptomunten van het nieuwe project. ICO’s zijn momenteel erg populair onder crypto-handelaren, omdat een succesvolle ICO al snel een enorm rendement kan leveren.

Maar het investeren in ICO’s is niet zonder risico. Doordat er nog weinig regulering is, moet je extra waakzaam zijn bij het inleggen van een groot bedrag. Aan de andere kant kun je met je investering een nuttige bijdrage leveren aan een innoverend blockchain-project. Waar moet je eigenlijk op letten bij het meedoen aan een ICO? We hebben hier eerder een artikel over geschreven. Happy trading!

Bron afbeelding: Envato.com

Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.