ICO’s zijn effectieve manier om kapitaal aan te trekken als regels worden gevolgd

Jay Clayton, voorzitter van Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC), sprak over de voordelen van ICO’s om kapitaal aan te trekken – met een belangrijk voorbehoud.

Effectenwetgeving moet van kracht zijn

In een toespraak vorige week, gericht op het beoordelen van de voortgang van de SEC in 2018 en het bespreken van de agenda voor 2019, zei Clayton:

“Ik geloof dat ICO’s een effectieve manier kunnen zijn voor ondernemers en anderen om kapitaal aan te trekken.” Hij voegde er echter aan toe dat waar nodig bepaalde regulering moeten worden nageleefd.

“Het nieuwe technologische karakter van een ICO verandert niets aan het fundamentele punt dat, wanneer een effect wordt aangeboden, onze effectenwetgeving moet worden gevolgd.” 

De voorzitter zei verder dat de SEC en zijn personeel een aanzienlijke hoeveelheid tijd hebben besteed aan blockchain- en andere cryptocurrencies. Hij verwacht dat dit een trend is die het komende jaar voort zal zetten.

Eerder dit jaar daagde John McAfee Clayton nog uit voor een cryptodebat.

Minder beleggersbescherming

Clayton ging verder:

“Er zijn een aantal zorgen geuit met betrekking tot de digitale activa en ICO-markten, met inbegrip van het feit dat er momenteel aanzienlijk minder beleggersbescherming is dan in de traditionele aandelenmarkten, met dienovereenkomstig meer mogelijkheden voor fraude en manipulatie.”

Dit is niet de eerste keer dat de SEC-chef de kwestie van mogelijke manipulatie van de cryptomarkt aan de kaak stelt. Tijdens de recente CoinDesk Consensus Invest conferentie zei hij: “De prijzen die retailbeleggers zien, zijn de prijzen waarop ze moeten vertrouwen en die vrij zijn van manipulatie – niet vrij van volatiliteit, maar vrij van manipulatie.”

Wetsvoorstellen

Amerikaanse congresleden introduceerden vorige week ook twee wetsvoorstellen om prijsmanipulatie in de cryptocurrencymarkt te voorkomen. De wetsvoorstellen vragen om een roadmap van onder andere de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) voor regulering om beleggers te beschermen, en om de rol van de VS als Fintech-innovator te vergroten.

Clayton lijkt open te staan voor innovatie: “Zoals de FinHub en onze andere activiteiten aantonen, staat onze deur open voor diegenen die willen innoveren en kapitaal willen ophalen in overeenstemming met de wet,” zei hij.


Frank Smits heeft zijn master behaald in Communicatie- en Informatiewetenschappen. Zijn specialisme is het analyseren van de koers. Frank voorziet een grote rol voor bitcoin in de digitale samenleving. Bekend van o.a. Twinkle Magazine en Internet Marketing Unie.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Ok

    12 december 2018