DeFi en smart contracts op Bitcoin mogelijk vanaf eind maart via Internet Computer

Veel cryptoprojecten maken gebruik van smart contracts op hun blockchain, denk aan Ethereum, Cardano, Solana en meer. Maar geen enkele biedt de liquiditeit van het Bitcoin netwerk. Internet Computer wil hier verandering in brengen, en wil de waarde die bitcoin vertegenwoordigt, gebruiken als onderpand voor smart contracts.

Van nul tot nu

Ze kondigden dit groots aan en duiken kort in de geschiedenis van crypto om hun plannen van wat meer context te kunnen voorzien. Op hun site staat dat het minen van Bitcoin’s “Genesis Block” op 3 januari 2009 een van de grootste technologische gebeurtenissen in de recente geschiedenis is.

“Bitcoin, demonstreerde de eerste use case voor de onveranderlijke, transparante en fraudebestendige grootboektechnologie genaamd blockchain, waarmee de basis werd gelegd voor de ontwikkeling van de hedendaagse crypto-industrie.”

Verder valt te lezen dat smart contracts later geïntroduceerd werden door Ethereum, waardoor blockchain-netwerken volwaardige financiële ecosystemen werden die complexe transacties op een betrouwbare manier mogelijk maken.

Smart contracts op Bitcoin

Bitcoin biedt geen smart contracts en richt zich vooral op veiligheid, censuurbestendigheid en betrouwbaarheid. Maar als Bitcoin echter ook geavanceerde smart contracts zou hebben, zouden ontwikkelaars “eindelijk een verscheidenheid aan dapps en DeFi-projecten kunnen bouwen die native BTC kunnen gebruiken, enorme waarde ontsluiten en de acceptatie van crypto en DeFi verder mainstream maken.”

Internet Computer heeft directe integratie met blockchain Bitcoin

Dit is in wezen wat Internet Computer voor elkaar wil krijgen. Tegen het einde van het eerste kwartaal moet hun blockchain een directe integratie met het Bitcoin netwerk bieden. Volgens Internet Computer staan verschillende DeFi-projecten klaar om hier gebruik van te maken. Denk aan Sonic, InfinitySwap en ICPSwap

“In plaats van BTC te overbruggen naar de Internet Computer, implementeert de integratie Chain Key-cryptografie om een ​​veilige, directe interface met het Bitcoin-grootboek tot stand te brengen, waardoor het vertrouwelijk wordt in plaats van afhankelijk te zijn van een tussenpersoon. Dit stelt ontwikkelaars in staat om smart contract voor containers te bouwen die communiceren met het Bitcoin-netwerk.”

Verschil met bridges en wrapped bitcoin

Op andere blockchains is het ook mogelijk om gebruik te maken van bitcoin voor smart contracts, maar dan wordt er een soort brug gebouwd. Heel simpel: Je stuurt bitcoin naar een bepaald ontvangstadres. Deze coins worden vastgehouden en een derde partij maakt dan evenveel bitcoin aan op een andere blockchain. Deze neppe bitcoins worden wrapped bitcoin genoemd. De originele BTC blijven dan in beheer op het ontvangstadres van die derde partij.

Internet Computer belooft het dus anders te doen. In het bericht staat dat gebruikers hun private keys behouden en dat alle handtekeningen “worden gemaakt met behulp van een protocol met meerdere partijen”. Een Bitcoin-adapter maakt verbinding met het Bitcoin-mainnet om “blokken op te halen en uitgaande transacties te verzenden.”

Ze gaan nog een stap verder en durven de smart contracts op Internet Computer bitcoin wallets te noemen.

“In feite zijn het Bitcoin-wallets geworden, met de mogelijkheid om BTC te ontvangen, vast te houden en te verzenden.”

Bitcoin maakt leven makkelijker

Max Chamberlin van Infinityswap zegt dat alles simpeler wordt met bitcoin:

“Dapps op het met Bitcoin geïntegreerde netwerk van Internet Computer zullen een veel betere gebruikerservaring hebben dankzij Chain Key-technologie. Op InfinitySwap kunt u bijvoorbeeld uw BTC rechtstreeks naar een ander Bitcoin-adres overzetten om een ​​liquiditeitspool te betreden. Op andere ketens heeft het proces meer stappen, omvat het gecentraliseerde bruggen en moet je ook de basislaagmunt vasthouden. Hier is alles wat je nodig hebt BTC om deel te nemen.”

ICPSwap is van plan om bitcoin te integreren als de basisvaluta voor de handel.

“Internet Computer kan het Bitcoin-netwerk helpen om direct interoperabele schaalbaarheid te bereiken en meer Bitcoin-ontwikkelaars aan te trekken om DeFi-applicaties voor Bitcoin te maken. Door de Chain Key-cryptografie kan Internet Computer snel en goedkoop data onderhouden en verwerken die worden gegenereerd door het grote aantal DeFi-applicaties die Bitcoin gebruiken.”

Wat is Internet Computer?

In mei 2021 werd het project Difinity gelanceerd, met als netwerk Internet Computer, de bijbehorende token ICP schoot direct de top 5 binnen. Dfinity is in feite een blockchain-computer, aangedreven door een netwerk van onafhankelijke datacenters verspreid over de hele wereld die de volgende generatie big tech-apps moeten draaien.

Het lijkt veel op waar Ethereum (de eerste zelfbenoemde ‘wereldcomputer’) mee bezig is. Net als Ethereum zou het platform van Dfinity ontwikkelaars in staat stellen om computertoepassingen uit te voeren op een gedecentraliseerde infrastructuur. Dfinity zegt echter dat hun schaalbaarheid superieur is aan die van Ethereum.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Lulkoek

    27 februari 2022