In 2019 investeren in bitcoin, ether en ICO’s op Duitse aandelenbeurs

Boerse Stutggart Group, de op één na grootste effectenbeurs in Duitsland, kondigde woensdag aan dat ze volgend jaar een crypto-handelsplatform lanceren.

Twee platformen in ontwikkeling

Dit platform ontwikkelen ze niet alleen. Boerse is een samenwerking aangegaan met solarisBank. solarisBank heeft een banklicentie en is bekend met het bouwen van de benodigde it-infrastructuur.

Eigenlijk werken deze twee partners aan twee platformen. De eerste is bedoeld om te handelen in cryptocurrency’s en wordt in de eerste helft van 2019 gelanceerd. In eerste instantie kan je hier alleen bitcoin en ether op handelen. Het tweede platform is bedoeld voor ICO’s.

Zijn er succesvolle ICO’s op het tweede platform, met werkelijke uitgifte van tokens? Dan zijn deze weer te verhandelen op het eerste platform.

Alexander Höptner, CEO van Boerse Stuttgart: “Met een combinatie van technologie en bancaire expertise is solarisBank voor ons een geweldige partner om diensten in digitale valuta aan te bieden. solarisBank helpt ons bij het bepalen van nieuwe standaarden op het gebied van transparantie en betrouwbaarheid .”

Roland Folz, CEO van solarisBank gaat nog iets verder. Hij komt over als een echte cryptobeliever: “Wij hebben de ambitie om de toekomst van de financiële wereld vorm te geven. Een betrouwbaar handelsplatform draagt fundamenteel bij aan onze visie van een hybride financiële wereld met zowel fiat- als crypto-valuta’s”

Op het handelsplatform kunnen zowel privé- en institutionele beleggers handelen in crypto. Dit is vergelijkbaar met een normale beurs waarbij de normale regulering wordt gehanteerd.

Centrale partij om crypto bij op te slaan

solarisBank is eerder ook een partnerschap aangegaan met Bitwala. Vandaag lanceren zij de allereerste blockchainbank. Hier kan je een rekening openen om niet alleen je euro’s op te bewaren, maar ook je bitcoin. Er zijn al 40.000 aanvragen binnengekomen.

Bitwala garandeert dat de service gratis bank- en creditkaartservice biedt. Er wordt 1% in rekening gebracht voor het verhandelen van bitcoin.

 

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.