Indiase politie dupe van eigen anti cryptowet, kan in beslag genomen bitcoin niet verplaatsen

De politie van Pune, een stad in de West-Indiase deelstaat Maharashtra, heeft de rechtbank gevraagd om een uitzondering te maken op een net ingestelde regel. Vorig jaar is er voor 85 miljoen roepies (een miljoen euro) aan bitcoin in beslag genomen bij een ponzi. Deze bitcoin moeten verzonden worden maar door regelgeving kan dat niet.

Een miljoen euro bevroren

Op 3 oktober legt de politie in de Times of India de situatie uit. Zij kunnen 244 cryptocurrency eenheden ter waarde van één miljoen euro niet verplaatsen. Deze staan geblokkeerd op de bankrekening van het bedrijf Discidium Internet. Zij zijn destijds ingehuurd door de politie om de in beslag genomen cryptocurrency te converteren naar Indiase roepies.

Senior inspecteur van de Indiase cyberpolitie Jairam Paygude, zei dat de Centrale Bank van India het geld niet kon overmaken naar de schatkist van de State Bank of India in Pune, omdat de rekening van Discidium Internet is bevroren door de Reserve Bank of India (RBI).

Discidium Internet betwist de geldigheid van de blokkade van RBI. De RBI heeft namelijk transacties in virtuele valuta verboden. Op verzoek van de RBI heeft de Centrale Bank van India opdracht gegeven om de rekening van Discidium Internet te bevriezen.


Altijd op de hoogte van het laatste cryptonieuws?

Volg ons op Telegram


Bitcoinverbod en braindrain

Eerder schreven wij al over dit verbod. Dat verbod is nog niet verankerd in wetgeving maar er wordt op sommige plekken al wel naar gehandeld. Het concept staat beschreven in Banning of Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill 2019. Hierin wordt een gevangenisstraf van tien jaar voorgesteld voor iedereen die “mined, genereert, bezit, verkoopt, overdraagt, vervult, afgeeft of handelt in cryptocurrency’s.”

Lokale cryptobedrijven worden nu al gedwongen om preventieve maatregelen te nemen. Rahul Jain van de Indiase crypto exchange Bitbns hierover:

“Als startup uit India wilden we altijd vanuit India werken, maar deze ontwikkelingen hebben het voor binnenlandse crypto exchanges moeilijk gemaakt om vanuit India te werken. Dus we zijn nu een in Estland gevestigd bedrijf en elke Indiase wet om crypto strafbaar te stellen, heeft geen invloed op ons.”

Verwacht wordt dat op deze manier India een markt ter waarde van 12 miljard euro verliest.

Delen:

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.