Categories: Regulering

Indiase politie op tweedaagse cursus bitcoin en cryptocurrency

Er komen veel negatieve nieuwsberichten uit India over cryptocurrency’s. Denk aan ponzi’s, dat India alle cryptocurrency’s wil verbieden (bij overtreding tien jaar cel) en dat de centrale bank ook bezig met een eigen cryptocurrency. En uiteraard heeft India ook een mening over Libra.

Nog geen duidelijkheid

Hoe dan ook, er zijn nog geen wetten opgesteld die crypto expliciet verbieden, dus de Indiase politie heeft nog geen handvatten voor de omgang met cryptocurrency. De verwachting was dat in de meest recente jaarlijkse vergadering voor de politiebegroting ruimte en geld vrijgemaakt zou worden voor cryptocurrency. Helaas, ook deze begroting biedt geen duidelijkheid. Dit geeft aan dat het nog wel even kan duren voordat er een officieel en duidelijk antwoord komt van de regering over hoe om te gaan met crypto’s zoals bitcoin.

Dan maar zelf regelen

Maar of cryptocurrency’s illegaal zijn of niet, de Indiase politie wil crypto’s wel beter leren begrijpen. De National Police Academy in Hyderabad heeft aangekondigd dat het een tweedaagse cursus over cryptocurrency’s zal houden op 5 en 6 september 2019.

De tweedaagse cursus richt zich op vier belangrijke aspecten:

  1. De introductie tot het functioneren van cryptocurrency’s en blockchain-technologieën
  2. Juridische aspecten van cryptocurrency’s
  3. Misdaden gepleegd met behulp van cryptocurrency’s
  4. Onderzoek van al bestaande cases waar cryptocurrency’s een rol spelen

Toename van crypto-scams

Het Rajasthan anti terrorisme team heeft naar verluidt een Indiase crypto ponzi van 21 miljoen dollar opgerold. DG (ATS) Dr. Bhupendra Singh, zei hierover:

“De investeerders waren verzekerd van stijgende winsten in een exponentieel tempo. Hun nietsvermoedende slachtoffers investeerden in Monivo.com maar kregen hun rendement niet. De bende vertelde vervolgens hun investeerders om geld op een andere website, genaamd bet2bet te zetten.”

Regal Coin was nog zo’n scam die zijn gebruikers beloofde exponentiële rendementen van 5000 procent te geven. Dit bleek uiteindelijk een grote scam. De persoon achter deze zwendel, Darji, zei nadat hij gearresteerd was dat hij de Indiaanse leider van BitConnect was.

Kritiek op Libra vanuit India

India kon niet achterblijven, ook politici uit dit land kijken met argusogen naar Libra.

“Het ontwerp van de Facebook-valuta is niet volledig uitgelegd. Maar wat het ook is, het zou een private cryptocurrency zijn en dat is niet iets waar we ons comfortabel bij voelen,” aldus Subhash Chandra Garg, secretaris van het Ministerie van Economische Zaken.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recent Posts

Bitcoin: It’s over 9000! Of nog even niet?

Het gaat goed met de bitcoin koers. Vanaf 3 januari is bitcoin met meer dan 30 procent gestegen. Vandaag werd…

57 minuten ago

IMF noemt digitale currency’s één van prioriteiten voor 2020

In onderstaande videoboodschap somt econome Kristalina Georgieva de prioriteiten van het Internationaal Monetair Fonds voor 2020 op. Al deze doelen moeten…

7 uur ago

Binance werkt samen met Yahoo om Japan te veroveren

De grootste cryptobeurs van de wereld wordt alleen maar groter. Binance heeft namelijk twee belangrijke partnerschappen gesloten met dochterondernemingen van…

7 uur ago

Met Zcash kan je nu anoniem transacties uitvoeren op Android en iPhone

Een nieuwe update in het ecosysteem van Zcash maakt het mogelijk dat je nu afgeschermde transacties op mobiele apparaten van Apple…

8 uur ago

Drukke dinsdag: 25 miljard dollar aan bitcoin futures verhandeld

Dinsdag was een mooie dag voor bitcoin, de koers steeg met ruim tien procent. Op cryptocurrency beurzen is er voor…

1 dag ago

FOIN token daalt met 99 procent, wat is er aan de hand?

Van 3.300 dollar naar 32 dollar in een paar uur tijd, dat overkwam investeerders van FOIN token. Het klinkt als…

1 dag ago