Regulering

Premier India vraagt leden WEF op Davos 2022 om regulering cryptocurrency

De Indiase premier Narendra Modi heeft opgeroepen tot wereldwijde samenwerking en een gemeenschappelijke aanpak om cryptocurrency’s te reguleren.

Gezamenlijke aanpak WEF nodig

Hij mocht gisteren spreken tijdens een sessie van State of the World op de digitale versie van Davos het World Economic Forum. Modi zei dat het onmogelijk is om alle uitdagingen van cryptocurrency’s aan te gaan, zonder gezamenlijk aanpak.

Modi zegt tijdens zijn speech:

‘Vandaag de dag, met de verandering in de wereldorde, nemen de uitdagingen waarmee we als wereldwijde familie worden geconfronteerd, ook toe. Met het type technologie dat verband houdt met cryptocurrency, zullen acties van een land niet voldoende zijn om de uitdagingen aan te gaan die het met zich meebrengt. Alle landen zullen het op dezelfde manier moeten aanpakken.’

Hij vergeleek de dreiging van cryptocurrency met de verstoringen in de transportwereld, inflatie en klimaatverandering.

Wat is Davos?

Elk jaar organiseert het World Economic Forum (WEF) een bijeenkomst voor wereldleiders en de rijksten der aarde. Deze bijeenkomst wordt normaal gesproken gehouden in het neutraal geachte Zwitserland, in Davos. In 2019 ging de Nederlandse journalist Rutger Bregman nog viral toen hij een betoog hield over dat de rijken meer belasting moeten betalen.

De focus van Davos ligt al een paar edities op klimaatverandering en tijdens deze editie wordt ook veel gesproken over digitale weerbaarheid.

India zaait verwarring

Terug naar Modi: in zijn eigen land India is ook veel onduidelijkheid over de regels omtrent cryptocurrency’s. Daarom is de regering bezig om een wettelijk kader vast te stellen. Dat is bijzonder, maar tegelijkertijd ook te verwachten. Crypto wordt namelijk steeds populairder bij Indiase investeerders.

Juist vanwege deze groei zei Modi dat cryptocurrency’s ook een uitdaging vormen voor investeerders. Hij noemt bitcoin zelfs een bedreiging voor jongere generaties en vraagt ​​om nauw toezicht.

Dit was weer een reactie op het nieuws dat jonge Indiërs uit kleinere steden bleven investeren in cryptocurrency’s zoals bitcoin. Verschillende cryptop-beurzen onderzochten dit en concludeerden dat jonge beleggers de voorkeur geven aan digitale valuta in plaats van de aandelenhandel.

Geen verbod, wel regulatie

We schreven net al even dat er veel onduidelijkheid heerst in India. Dat komt omdat de centrale bank van India, commerciële banken had verboden om zaken te doen met cryptobedrijven. Dit verbod werd teniet gedaan door een bevel van het Hooggerechtshof.

Daarnaast was de regering van plan om crypto helemaal te verbieden, maar nu lijken ze weer voor regulering te willen gaan, net als de rest van de wereld eigenlijk.

Verschillende politici zeiden dat als de cryptocurrency-sector niet gereguleerd wordt, dit de macro-economie zou kunnen schaden en de financiële stabiliteit van India zou kunnen ondermijnen.

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Bitcoin en altcoins diep in het rood, maar markt kan snel sterker worden

De cryptocurrency koersen kleuren weer dieprood. Bitcoin heeft ten opzichte van gisteren 4,4% moeten inleveren…

1 uur geleden

Crypto recap 18 mei: Ethereum (ETH), mining in China, en een bijzondere Japanse bank

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij…

11 uur geleden

Nederlandse toezichthouder AFM: bitcoin en andere crypto nog niet geschikt als betaal- of beleggingsmiddel

Een Nederlandse toezichthouder zegt dat crypto nog niet het juiste middel is voor investeringen.Paul-Willem van…

15 uur geleden

Cloudflare gaat Ethereum node draaien in experiment om ‘beter internet te bouwen’

Cloudflare is een web-beveiligingsbedrijf dat experimenteert met Web3 netwerken die Proof-of-Stake omarmen. Ethereum is daarbij…

20 uur geleden

Bitcoin analyse: de angst is al 2 jaar lang niet zo hoog geweest

Steeds meer mensen worden onzeker van bitcoin. De koers schommelt al een aantal dagen rond…

21 uur geleden

44 centrale banken praten in El Salvador over Bitcoin en financiële inclusie

Sinds dinsdag zijn 44 vertegenwoordigers van verschillende centrale banken en financiële instellingen neergestreken in El…

1 dag geleden

Open een gratis account bij BTC Direct en ontvang €10,- starttegoed!

Claim direct je €10,-