Indiase banken dwingen klanten te beloven geen bitcoin te gebruiken

De Centrale Bank van India wil zo min mogelijk te maken hebben met cryptobedrijven. Als het daarbij was gebleven dan staan ze natuurlijk in hun recht. Maar de Centrale Bank gaat nog een stap verder. Zij hebben andere Indiase banken bericht om geen diensten aan cryptocurrencybedrijven te leveren.

Banken dwingen particuliere klanten

Sommige Indiase banken nemen daarom drastische maatregelen om cryptocurrency-adoptie te ontmoedigen. Klanten worden gevraagd om nieuwe gebruiksvoorwaarden te accepteren waarin staat dat zij geen cryptocurrencies van welke aard dan ook zullen gebruiken. Een soort belofte naar de bank dus.

De nieuwe maatregelen dwingt klanten de moeilijke beslissing te nemen te kiezen tussen banken en de beginnende cryptocurrency beweging. Hoewel velen hopen dat cryptocurrency de bankenwereld compleet overrompeld is de infrastructuur om dat te doen ‘nog’ niet aanwezig. Acties door banken als deze maken cryptocurrency adoptie alleen nog maar moeilijker.

De bank vraagt gebruikers te verklaren dat zij geen transacties in cryptocurrency zullen doen. Ze voegen eraan toe dat de bank het recht heeft de bankrekening te sluiten van klanten die deze overeenkomst zouden schenden.

Ook op geldautomaten en in Pakistan

Waarschuwingen als deze laten banken ook zie nals je gebruik maakt van een geldautomaat. Ze laten de volgende melding zien:

“ Virtuele valuta (VC) zijn geen geldig betaalmiddel en hebben geen gereguleerde toestemming of wettelijke bescherming in India. We verzoeken je geen transacties te doen met VC met een van uw account. Voor dergelijke transacties handelt de bank in overeenstemming met de wettelijke richtlijnen waaronder het sluiten van uw account zonder verdere aanmaning mogelijk is.

Een andere Twitter-gebruiker @IAmCryptoLegend merkte op dat in Pakistan banken soortgelijke maatregelen treffen.

Dit is een gevaarlijke trend en eigenlijk ook precies waar bitcoin tegen ageert. Centrale en private banken die beslissen wat een burger wel of niet mag doen.

 


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.