Categorieën: Overig

Indiase banken dwingen klanten te beloven geen bitcoin te gebruiken

De Centrale Bank van India wil zo min mogelijk te maken hebben met cryptobedrijven. Als het daarbij was gebleven dan staan ze natuurlijk in hun recht. Maar de Centrale Bank gaat nog een stap verder. Zij hebben andere Indiase banken bericht om geen diensten aan cryptocurrencybedrijven te leveren.

Banken dwingen particuliere klanten

Sommige Indiase banken nemen daarom drastische maatregelen om cryptocurrency-adoptie te ontmoedigen. Klanten worden gevraagd om nieuwe gebruiksvoorwaarden te accepteren waarin staat dat zij geen cryptocurrencies van welke aard dan ook zullen gebruiken. Een soort belofte naar de bank dus.

De nieuwe maatregelen dwingt klanten de moeilijke beslissing te nemen te kiezen tussen banken en de beginnende cryptocurrency beweging. Hoewel velen hopen dat cryptocurrency de bankenwereld compleet overrompeld is de infrastructuur om dat te doen ‘nog’ niet aanwezig. Acties door banken als deze maken cryptocurrency adoptie alleen nog maar moeilijker.

De bank vraagt gebruikers te verklaren dat zij geen transacties in cryptocurrency zullen doen. Ze voegen eraan toe dat de bank het recht heeft de bankrekening te sluiten van klanten die deze overeenkomst zouden schenden.

Ook op geldautomaten en in Pakistan

Waarschuwingen als deze laten banken ook zie nals je gebruik maakt van een geldautomaat. Ze laten de volgende melding zien:

“ Virtuele valuta (VC) zijn geen geldig betaalmiddel en hebben geen gereguleerde toestemming of wettelijke bescherming in India. We verzoeken je geen transacties te doen met VC met een van uw account. Voor dergelijke transacties handelt de bank in overeenstemming met de wettelijke richtlijnen waaronder het sluiten van uw account zonder verdere aanmaning mogelijk is.

Een andere Twitter-gebruiker @IAmCryptoLegend merkte op dat in Pakistan banken soortgelijke maatregelen treffen.

Dit is een gevaarlijke trend en eigenlijk ook precies waar bitcoin tegen ageert. Centrale en private banken die beslissen wat een burger wel of niet mag doen.

Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Ledger, BRD en andere bitcoin wallets wellicht slachtoffer van hack BigSpender

Onderzoekers van het Israëlische ZenGo hebben alle bitcoin gebruikers gewaarschuwd voor een nieuwe kwetsbaarheid in…

7 uur geleden

Activiteit op blockchain van bitcoin sinds 20.000 dollar niet zo hoog geweest

Het aantal actieve dagelijkse bitcoin adressen is gestegen tot 1,07 miljoen volgens cryptocurrency data provider Santimnet.…

9 uur geleden

Japanse centrale bank heeft Proof of Concept voor digitale Yen

De Bank of Japan kondigde gisteren aan dat zij met een CBDC experimenteren om de…

10 uur geleden

Komiek Bill Burr wil bitcoin kopen na podcast met Anthony Pompliano

Comedian Bill Burr heeft het licht gezien nadat Anthony Pompliano voorbeeld na voorbeeld gaf over…

1 dag geleden

99% van alle transactiekosten worden betaald voor Bitcoin en Ethereum

Is mining anno 2020 lucratief? Dat hangt af van de cryptocurrency die je wilt minen.…

1 dag geleden

Deze 5 nationale valuta’s zijn minder waard dan 1 honderd miljoenste bitcoin (sat)

Gisteren schreven wij over het belang van bitcoin bij hyperinflatie. De situatie in Libanon, Venezuela…

1 dag geleden

BTC Direct introduceert BLOX! Dé alles-in-een crypto app

Check it out!