Bitcoin nieuws

‘Iedereen moet bitcoin hebben in beleggingsportefeuille’

Miljardairs en bitcoin, het is een soort liefde-haatrelatie en er lijkt geen ruimte voor nuance. Kijk maar naar Michael Saylor, zijn bedrijf kocht gisteren voor 500 miljoen dollar bitcoin. Maar Saylor is niet de enige die er zo over denkt. Ricardo Salinas Pliego, de op twee na rijkste man van Mexico, is ook van mening dat bitcoin een uitstekende investering is.

Net zo solide als goud

Tijdens een interview met José Rodríguez van Blockchain Land, zei Ricardo Salinas Pliego dat bitcoin een even solide investering is als goud. Hij zegt dat het eigenlijk niet eens een debat is als je de eigenschappen van bitcoin kent.

‘Naar mijn mening zijn alle voordelen die bitcoin heeft genoeg om het goud van de moderne wereld te worden … Het heeft geen zin om te discussiëren of het een valuta is of niet.’

Eindig, transporteerbaar en liquide

Ricardo Salinas stelt dat het feit dat bitcoin eindig is, gemakkelijk te vervoeren is en internationaal extreem liquide is, goede redenen zijn om het toe te voegen aan een beleggingsportefeuille. Eigenlijk zegt Salinas uit dat vanuit zijn oogpunt elke belegger bitcoin zou moeten bezitten:

‘Bitcoin is een asset met internationale waarde, dat wereldwijd met enorme liquiditeit wordt verhandeld. Om die reden zou het in elke portefeuille moeten zitten.’

Ricardo Salinas laat graag van zich horen over bitcoin. Hij is een van de eerste prominente Latijns-Amerikaanse zakenmensen die over bitcoin sprak en het op social media ondersteunde. Hij zei ook dat 10% van zijn liquide beleggingsportefeuille in bitcoin werd gehouden, wat natuurlijk geen kleinigheid is gezien zijn fortuin.

Is Salinas een maximalist?

Bitcoin is de enige cryptocurrency in het arsenaal van Salinis. Toen hem werd gevraagd naar het potentieel van ethereum en andere altcoins, was Salinas er niet van overtuigd dat ze beter kunnen presteren dan bitcoin. Hij legt uit dat de aard van ethereum inflatoir is.

‘De schaarste aan bitcoin, de 21 miljoen, is de sleutel tot alles. Daarom noem ik ethereum. Want zolang het geen eindige uitgifte heeft, zal ik ze niet geloven omdat ze meer kunnen uitgeven, en het actief wordt afgeschreven.’

Koopkracht verloren

Zijn afkeer tegen inflatoire crypto’s is hem ook meegegeven door zijn achtergrond. Salinis zag in zijn leven veel monetair misbruik door Latijns-Amerikaanse regeringen, ze gaven kunstmatig geld uit wat de koopkracht van de mensen op de lange termijn heeft geschaad.

‘Kijk, ik begon mijn professionele carrière in 1981. Destijds was de Mexicaanse peso 20 tegen 1 dollar. Vandaag zitten we op 20.000 dollar per dollar. En dat is hier, in Mexico, maar als we het in Venezuela, Argentinië of Zimbabwe doen, verliezen de cijfers alle proporties. Aangezien bitcoin een globaal en eindig goed is, is het veilig voor manipulatie door elke overheid, groep ontwikkelaars of centraliserende machtsentiteiten.’

Toch kijkt hij wel met een schuin oog naar andere projecten. Hij zei dat Monero en Zcash interessant zijn vanwege de privacy die ze bieden.

Deel
Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Recente artikelen

Verenigde Naties roept banken op om te stoppen met renteverhogingen

De Verenigde Naties (VN) kwamen gisteren met een interessant rapport naar buiten. Daar omschreven ze…

1 uur geleden

McDonalds in Zwitserse Lugano accepteert nu Bitcoin en Tether

McDonalds accepteert vanaf nu bitcoin in Zwitserland. In maart van dit jaar doopte de Zwitserse…

2 uur geleden

Drie manieren om een crypto-huisdier te nemen

Een mooi groot bot voor je trouwe viervoeter vandaag, of verse groenten voor je konijn.…

3 uur geleden

Analyse: een zwakkere dollar betekent een sterkere bitcoin

De afgelopen twee dagen zagen we groene candles verschijnen op de grafiek. Op dit moment…

6 uur geleden

Nieuw bitcoin fonds: 59 investeerders leggen elk 12 miljoen dollar in

De New York Digital Investment Group (NYDIG) heeft 720 miljoen dollar opgehaald bij 59 investeerders.…

13 uur geleden

Activiteit op Ethereum keldert na de Merge, maar ‘tweede laag’ doet het goed

Iets meer dan twee weken geleden is Ethereum met de Merge overgestapt van Proof-of-Work naar…

1 dag geleden