Ether kan Bitcoin inhalen, aldus een van de founders van Ethereum

Anthony Di Iorio is een van de oprichters van Ethereum en heeft al 10 jaar bitcoin. Hij zegt dat het goed mogelijk is dat Bitcoin de nummer 1 positie moet afstaan aan ether.

Bitcoin en Ethereum op cryptomarkt

Als je de totale waarde van alle crypto’s bij elkaar optelt, dan maakt bitcoin hier 39,63% en ethereum 17,18% van uit. Gezamenlijk zijn ze dus meer waard dan de rest van de cryptomarkt.

Bron: Coinmarketcap

Het is nog nooit gebeurd, maar stel dat ether zijn grote broer BTC weet in te halen, dan zal dat de cryptomarkt voor altijd op zijn kop zetten. Deze hypothetische gebeurtenis wordt de ‘flippening’ genoemd.

In 2017 was er sprake van een bijna-flippening: ethereum was nog maar een paar procentpunten groei verwijderd om bitcoin in te halen als alpha predator op de cryptomarkt.

Solide en gestage groei helpt Ethereum

In gesprek met Kitco News merkte Anthony op dat als het Ethereum lukt om Bitcoin in te halen, en dus de meest dominante crypto te worden, dan is dit het resultaat van zijn solide en gestage groei.

“Ik heb het gevoel dat er een goede kans is dat als Ethereum in de richting blijft gaan die het gaat, het een flippening kan worden”, zei Anthony.

Anthony is een van de founders van Ethereum en kocht zijn eerste bitcoin in 2012. Hij heeft genoeg ervaring zou je zeggen. Hij zegt dat de periode tussen 2016 en 2019 een echte eye-opener was voor het idee dat Ethereum boven Bitcoin uit kan komen.

“Ik heb Ethereum altijd gezien als zeer stabiel, zeer bereid om te vertragen om de veiligheid te garanderen. Dus ik ben de afgelopen jaren een veel grotere fan geworden en ik heb in die tijd wat lessen geleerd.” voegde Anthony toe.

Ethereum op gepaste afstand van Bitcoin

Hoe realistisch is een flippening? Daarvoor moet de volledige marketcap van Ethereum hoger worden dan die van Bitcoin. De totale marketcap van Bitcoin is nu 377 miljard euro, terwijl die van Ethereum 163 miljard euro waard is. De koers van ether zou dus minimaal moeten verdubbelen, terwijl de bitcoin waarde stabiel blijft of zelfs daalt.

Op dit moment is ethereum 0,0674 bitcoin waard. Om een flippening werkelijkheid te maken, moet ether stijgen tot 0,156 BTC.

Bron: blockchaincenter.net

Volgens BlockchainCentre is The Flippening-meter voor 42,4% gevuld. Dus ja, in theorie is het mogelijk dat ether op nummer 1 komt te staan, maar er is nog een lange weg te gaan.

Verschil Bitcoin en Ethereum

Op technisch en filosofisch gebied verschillen Bitcoin en Ethereum veel van elkaar.

Bitcoin maakt gebruik van Proof of Work terwijl Ethereum sinds vorige maand vertrouwt op Proof of Stake. Hier lees je meer over het verschil en waarom Ethereum is overgestapt.

Daarnaast streven beide coins andere doelen na. De theorie is dat Bitcoin een bescherming biedt tegen het monetaire beleid van centrale banken. Bitcoin zou ons veilig moeten houden van inflatie, en richt zich daarnaast op solide betalingsverkeer.

Ethereum kent zijn plek en probeert dan ook niet te concurreren met Bitcoin. In plaats daarvan wil Ethereum een soort wereldcomputer worden, een decentraal netwerk waar de crypto-economie, decentrale apps en smart contracts op gedraaid kunnen worden.

Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.