Inloggen zonder wachtwoord? Wel met deze nieuwe gedecentraliseerde oplossing

Blockchain cybersecurity bedrijf Unbound Tech heeft een oplossing bedacht om het voor bedrijven makkelijker te maken. Met hun gedecentraliseerde oplossing is het mogelijk om in te loggen zonder wachtwoord.

Volgens een aankondiging op 17 juni, zorgt Unbound Tech’s nieuwe identiteitsoplossing dat bedrijven minder afhankelijk zijn van traditionele authenticatiemethodes. Hiervoor hebben ze een gedecentraliseerd sleutelbeheersysteem gebouwd. Het systeem kan ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot blockchain wallets.

Vervanging van oude manieren

Het systeem is bedoeld ter vervanging van hardware tokens, eenmalige wachtwoorden en standaardwachtwoorden. Volgens het bedrijf kan de nieuwe oplossing transacties met een hoog risico beveiligen en authenticeren zonder beveiligings-, bruikbaarheids- of kostenafwegingen.

Yehuda Lindell is de CEO van Unbound Tech en hij zegt dat er behoefte is aan dergelijke diensten in de bedrijfsleven omdat de meeste veilige authenticatiemechanismen omslachtig zijn. Aan de andere kant beweert hij dat gemakkelijk bruikbare oplossingen niet veilig genoeg zijn:

‘De grootste bron van inbreuken in de cloud vandaag de dag is eigenlijk te wijten aan het hacken van de authenticatiemechanismen. Dit aspect van de veiligheid wordt dan ook snel een van de meest centrale en kritische kwesties bij het bereiken van veiligheid.’

De sleutels komen nooit volledig bij elkaar

De sleutels van het systeem worden decentraal opgeslagen, over meerdere apparaten heen en worden nooit in zijn geheel bewaard. De authenticatieoplossing maakt gebruik van multi-party-calculatie om een bericht met de sleutel te ondertekenen zonder het ooit volledig te onthullen aan een van de betrokken partijen.

Digitale identiteitsoplossingen worden een steeds drukker ontwikkelingsgebied voor blockchain toepassingen. Een vertegenwoordiger van LG CNS, de informatietechnologie dochter van de Zuid-Koreaanse technologiereus LG, stelde onlangs voor dat de blockchain in de toekomst alle login-functies zou kunnen vervangen.

LG CNS werkt samen met het Amerikaanse bedrijf Evernym om een op blockchain gebaseerd, digitale identiteitsstandaarden voor het web te ontwikkelen.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.