Intelligence Report bitcoin analyse #18: verkoop voornamelijk door lange termijn holders

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

We gaan weer uitgebreid grafieken bekijken deze week. Zeker de laatste twee zijn ingewikkeld – maar zeker de moeite waard – blijf daarom bij ons tot het eind! We beginnen met een klassieker maar zeer toepasselijk: de bitcoin resistance en support levels.

Meer dan 1,5 jaar in deze range

We hebben een poging gewaagd om uit de huidige range te schieten. In vorige analyse was duidelijk gWe hebben een poging gewaagd om uit de huidige range te schieten. In vorige analyse was duidelijk gemaakt dat – om terug in een bullmarkt te raken – de STH Cost Basis of een van de andere levels niet alleen moest worden doorbroken. Dit moest ook support moest worden, en dat is niet gebeurd. We zijn even door de STH cost basis heengegaan maar meteen er terug doorheen gezakt (geen support) en daarna er tegenaan gebotst (resistance) en vervolgens gedaald tot de 40.000 dollar-lijn; de basis van de grotere range waar we al meer dan 1,5 jaar in verkeren.

Dit betekent dat er nog teveel Short-Term Holders zijn die in het verlies zaten die op de STH Cost Basis – het moment waarop ze break-even staan – hun inleg terug pakten. Bij deze eerste poging blijkt dat we er nog niet zijn om terug in een bullmarkt te raken. 

We zitten nu ook weer op de oranje lijn waar we op dit moment support vinden. Als die supportlijn nu stand houdt, dan kunnen we wellicht op korte termijn weer een poging maken voor die STH Cost Basis. Mochten we door de oranje trend-lijn zakken, dan moeten we gaan kijken naar andere mogelijke support levels zoals de 30k regionen, maar ook de Mezzanine en Floor waarvoor we beter kijken naar de volgende chart: de on-chain bottom indicators.

Verder lezen?

Wil jij deze uitgebreide analyse verder lezen? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.