Intelligence Report bitcoin analyse #19: gemengde signalen van lange termijn holders

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

We beginnen deze week met de Long Term Holder (LTH) Cost Basis; de gemiddelde prijs waarop lange termijn holders hun bitcoin hebben ingekocht. In de analyse van vorige week hebben we aangekaart dat deze omslaat naar beneden toe. Deze keer zoomen we in om dit beter te kunnen analyseren.

Deze grafiek is van de laatste zes jaar, je ziet dat de LTH Cost Basis (te zien als de grijze lijn) over de jaren omhoog gaat met daartussen diverse plateaus.

De LTH Cost Basis slaat dit keer sterker om dan ooit tevoren. Dat kan alleen gebeuren als LTH’s bitcoin verkopen die ze hebben aangekocht aan een hogere prijs dan de cost basis.

Verkoop waarschijnlijk door kopers uit 2021

Dit betekent dat de huidige verkoopdruk komt door mensen die hebben aangekocht in de oranje vlakken. En meer specifiek uit de eerste piek van 2021, hier was namelijk een toevloed van korte termijn holders vanwege de extreme hype.

Al deze mensen die uit deze periode hun bitcoin hebben vastgehouden zijn 5 maanden later automatisch lange termijn holder geworden. Je ziet dit terug aan de cost basis die vanaf de eerste piek in april 2021 omhoog gaat tot 5 maanden na de piek. Deze periode van 5 maanden is overigens statistisch bepaald waaruit blijkt dat mensen die bitcoin langer vasthouden dan 5 maanden historisch gezien minder snel verkopen.

Toch verkoopt dit keer een substantieel deel van deze recent geworden lange termijn holders, anders ging de LTH Cost Basis niet zo sterk omlaag. De Root denkt dat een deel van deze mensen een beetje onzeker zijn, dit is immers al de tweede keer dat ze een 50% drop meemaken. Er is ook veel onzekerheid in de prijs van bitcoin, en een deel van deze groep lijkt daarom te capituleren.

Verder lezen?

Wil jij de andere drie grafieken ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.