Intelligence Report bitcoin analyse #22: op zoek naar een macro bodem

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

De macro economie

Om te beginnen moeten we het heel even hebben over de macro economie; er is veel gebeurd deze week. Vorige week gaven we aan dat het er slecht voor stond. We vertelden dat een bezoek aan de floor mogelijk was, en daar zitten we nu. Dat komt natuurlijk ook omdat de macro economie slecht gaat. Dat legt druk op de risk-on markt zoals bitcoin en zeker crypto. We zitten in een periode waar mensen liever risk-off zijn, dus dat komt bitcoin niet ten goede.

De markt ziet er slecht uit, maar de komende periode zijn er goede koopmomenten op de langere termijn. Op de korte termijn kan het erg pijnlijk worden. We zijn nog altijd aan het zakken en we weten niet 100% zeker of de bodem al is geweest.

Daarnaast heb je ook nog het hele festijn van Terra (LUNA) en UST. De algoritmische stablecoin kon zijn verhaal niet waarmaken, wat een hele cascade van verkoop veroorzaakte. Mede daardoor kwam er een extra drop; een capitulatie moment.

Bitcoin kwam voort uit de 2008 crisis en zou eigenlijk een oplossing zijn voor dit soort macro-economische omstandigheden. Tot die tijd is het nog steeds een risk-on asset. Mensen die het geld nodig hebben, verkopen in paniek; dat merken we aan de prijs en dat zien we ook aan de indicatoren. 

Buy- en sell signals

Nu we dat hebben gehad, kunnen we kijken naar de eerste grafiek. Hier staan de koop- en verkoopsignalen in de cycle van bitcoin. In een hele cycle – van halving to halving – kan je kijken naar verschillende factoren. Daarvan heeft de Root er 4 in onderstaande grafiek geplaatst.

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere drie grafieken ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.