Intelligence Report bitcoin analyse #23: Het worst case scenario

De Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve, uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. We beginnen deze week met de realized price bottom indicator. Vorige week gaven we al aan dat we op zoek waren naar een macro bodem, en deze week beginnen we met het worst case scenario.

De realized price

Daarvoor gaan we eerst kijken naar de realized price; de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoiners. Die staat op dit moment rond de 24.000 dollar (zie onderstaande chart). Daar staan we op dit moment nog altijd boven. We zien dat we in het verleden daar wel altijd onder zakten. Echter veel verder zakken dan de realized price lijkt onwaarschijnlijk. Onder de realized price zakken betekent namelijk dat we ook kort in de buurt komen van de all time high van 2017. Een duik onder een vorige all time high is in de geschiedenis van bitcoin nog nooit gebeurd. 

Ligt het dan niet voor de hand dat we toch onder de realized price zakken? Ja en nee: als het puur aan on-chain data ligt, is de kans relatief klein dat we eronder zakken. Dit komt door de structuur van de cycle tot nu toe, meer hierover beneden in de analyse. Ook zijn er veel on-chain signalen die aangeven nu zeer kort bij een bodem te zitten (zoals behandeld in de analyse van vorige week; meer hierover later in deze analyse).

Toch is er dit keer iets anders aan de hand, namelijk de macro-economische situatie, en die is dit keer niet te onderschatten.

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere drie grafieken ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.