Intelligence Report bitcoin analyse #24: is dit het einde van de LTH capitulatie?

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve, uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. Deze week een vroege maar korte update over de status van de markt.

Interessant signaal van de LTH Cost Basis

Om te beginnen leggen we de term LTH Cost Basis nog even kort uit. Dit is de gemiddelde prijs waarvoor lange termijn holders (LTH’s) hun bitcoin kochten. Nu we dit weten, kunnen we een belangrijk signaal analyseren.

We zitten al weken te wachten op het moment dat dit zou omkeren. Deze sterke daling (de capitulatie) ging alleen maar harder naar beneden. In de vorige analyse gaven we aan dat deze maar liefst 53% was gezakt sinds het hoogtepunt. Dit is de grootste daling die de LTH Cost Basis ooit heeft gehad.

We zien nu voor het eerst dat deze Cost Basis voor zes opeenvolgende dagen een zijwaartse beweging maakt. Daarom kunnen we de vraag stellen: is de capitulatie voorbij? Het is nog te vroeg om dit als duidelijk signaal te interpreteren, maar het is zeker een positieve ontwikkeling. We zullen deze chart dus goed in de gaten blijven houden.

Van de sub-groep capitulerende lange termijn houders die bitcoin verkopen, zien we dat hun gemiddelde aankoopprijs (LTH Spent Price) nog altijd erg hoog staat; momenteel op 32.200 dollar. Dit betekent dat het nog altijd de recente LTH’s zijn – van de afgelopen 2 jaar – die verkopen. Dit is een reden voor de flinke daling van de LTH Cost Basis. 

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.