Intelligence Report bitcoin analyse #26: Een zijwaartse markt

The Rational Root komt elke week met een nieuwe technische analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Het worst case scenario

We beginnen met het worst case scenario; dat is als we terugzakken tot 20.000 dollar. Om daar ook een soort van tijdslimiet vast te stellen gaan we kijken naar de Short Term Holders supply in onderstaande chart.

We kunnen daar zien dat we bij de eerste top van 2021 de hype hebben gehad. Als we kijken naar de geschiedenis van bitcoin, maakten we na een hype top altijd snel een low (groene cirkels).

We dachten dat we die low al eerder hadden gemaakt, maar we zijn toch nog verder gezakt. Nu zitten we weer op zo’n plek waarbij het kan zijn dat we de low hebben gehad, maar je ziet dat we meestal 2 rode cirkels hebben in de bodem-zone. Een tweede is er nog niet geweest. 

Komend half jaar is het waarschijnlijk dat we een zijwaartse markt krijgen. Deze kans is simpelweg groter. We zitten op onbekend terrein en we hebben te maken met een recessie en inflatie. Dit blijft de komende tijd gevoed, dus mensen zullen niet makkelijk in risicovolle assets investeren. We blijven waarschijnlijk verder sudderen en zullen geen all time high zien voor het einde van het jaar.

Het worst case scenario is dat we richting de 20.000 dollar kunnen gaan in de komende 6 maanden, en dan zullen we nog zo’n rode cirkel maken later dit jaar. 

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.