Intelligence Report bitcoin analyse #30: een analyse van de Floor

The Rational Root komt elke week met een nieuwe analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve en uitgebreide kijk op de koers van bitcoin

Een andere kijk op de Floor

In de analyse van deze week nemen we de historische data van de Floor onder de loep. Lees zeker de volledige analyse, omdat we in de tweede grafiek de Floor bekijken vanuit een ander perspectief.

Vervolgens zullen we kijken naar de afstand tussen de prijs en de Floor, gemeten in standaarddeviaties. Klinkt dit ingewikkeld? Maak je geen zorgen, we leggen alles stap voor stap uit, en vertellen je waarom dit belangrijk is.

We hebben hem al heel vaak voorbij zien komen: de Floor. Dit is een on-chain indicator die gebaseerd is op de gemiddelde aankoopprijs van korte termijn houders. Op 18 juni, de dag waarop bitcoin een sterke daling maakte, zaten we precies op deze lijn. Iets wat in de historie van bitcoin maar enkele keren is voorgekomen. 

We raakten deze Floor elke bearmarkt 1 of 2 keer aan, op één uitzondering na. In 2011, nadat bitcoin een gigantische stijging maakte. Bitcoin kwam toen van onder één dollarcent naar 29 dollar, om vervolgens naar 2 dollar te stijgen. Toen zaten we vlak daarna een 3-tal maanden onder de Floor. In de afgelopen 10 jaar waren er maar 5 dagen dat bitcoin net op of onder de Floor zat en 18 juni 2022 was zo’n dag.

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.