Intelligence Report bitcoin analyse #31: De gemiddelde aankoopprijs van bitcoin

The Rational Root komt elke week met een nieuwe analyse. De wereldberoemde analist brengt samen met BTC Direct een exclusieve uitgebreide kijk op de koers van bitcoin. In de analyse van deze week gaan we kijken naar de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin in omloop.

Deze gemiddelde prijs noemt men ook wel de ‘Realized Price’. Het is een van de meest fundamentele indicatoren en grondlegging van on-chain analyses (op blockchain data gebaseerd).

Realized Price

De Realized Price is momenteel precies gelijk is aan de actuele prijs van bitcoin. Met andere woorden: de huidige prijs van bitcoin is gelijk aan de gemiddelde aankoopprijs van alle bitcoin in omloop. Dit maakt de Realized Price extra relevant, aangezien het maar vijf keer is voorgekomen in de geschiedenis van bitcoin dat de koers onder de Realized Price zakt. 

Deze week kijken we weer met een nieuw perspectief – vanuit de gemiddelde aankoopprijs – naar de verschillende bitcoin cycli.

In bovenstaande grafiek kijken we naar de cycli van bitcoin — uitgelijnd vanaf het moment dat we onder de gemiddelde aankoopprijs van bitcoin zakken. De cyclus van 2014 en 2018 zijn hierin geschaald naar de bitcoinprijzen van 2022. 

We zien dat de Realized Price (voor elk jaar weergeven als stippellijnen) vrijwel gelijk verloopt voor iedere cyclus. De oranje stippellijn wijkt later in de chart naar boven af vanwege een rally, zoals in 2019. Deze rally werd voornamelijk veroorzaakt door lange termijn houders van bitcoin.

Verder lezen?

Wil jij de bijbehorende tekst en de andere grafiek ook bekijken? Dat kan gratis op het platform van BTC Direct!

Maak een account aan – als je die nog niet hebt – meld je aan met vouchercode ROOT en krijg zelfs 10 euro gratis crypto.

Lees hier!

Als je wel al een account hebt, kan je inloggen en op het kopje ‘nieuws’ klikken. Daar vind je de laatste exclusieve analyse.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.