Interesse in bitcoin op hoogste punt van het jaar

Een dalende markt betekent vaak dat mensen niet meer geconfronteerd willen worden met hun portfolio. Wegkijken en HODL’en, want ‘als je niet verkoopt verlies je toch niets’. Ondanks dat heel veel investeerders op hun handen zitten, komt er een hele nieuwe golf aan interesse deze kant op.

Meer mensen leren bitcoin kennen

Er is namelijk een jaarlijks hoogtepunt gemaakt in zoekopdrachten naar bitcoin. Dat betekent dat een groot aantal mensen wil weten wat bitcoin is, of wat er met bitcoin aan de hand is. En dit kan voor eventuele instroom zorgen. Uit een recent onderzoek van Bank of America bleek dat 90% – van de ondervraagde mensen – bitcoin wil kopen in een periode van 6 maanden, dus die gegevens complementeren elkaar.

Dit soort pieken in zoekopdrachten zie je vaak tijdens bullmarkten. Zo zagen we dit ook gebeuren in de markt van 2013, 2017 en ook afgelopen jaar in 2021. We moeten niet vergeten dat we op dit moment in een bearmarkt verkeren, wat deze stijging in interesse erg opmerkelijk maakt.

Dit betekent dat bitcoin op dit moment nog nooit zo populair is geweest voor deze ‘lage’ koers. Steeds meer mensen leren bitcoin kennen, en ondanks dat het zoekvolume waarschijnlijk komt door de flinke daling van afgelopen weken, zorgt dit er nog steeds voor dat mensen in aanraking komen met crypto en alles wat daarbij komt kijken.

Crypto en NFT’s

Het is logisch dat mensen vaak zoeken op de term bitcoin, want het is meestal de eerste cryptocurrency waar mensen mee in aanraking komen. Toch zijn er een aantal landen waarbij termen als crypto of Non-Fungible Tokens (NFT’s) iets populairder zijn in zoekvolume.

Als we het hebben over de term ‘crypto’, zijn het alleen Frankrijk, Marokko en de Filipijnen waar het meeste op gezocht wordt. Als we kijken naar de landen waarin het meeste gezocht wordt naar NFT’s, komen we vooral uit bij Aziatische landen. In de top drie staan Japan, Zuid-Korea en Hongkong.

Ethereum nog geen favoriet

Er is nog geen enkel land ter wereld dat de zoekterm ‘ethereum’ op nummer 1 heeft, wat niet gek is. Bitcoin is nu eenmaal de marktleider en termen als ‘crypto’ hebben de voorkeur voor mensen die in aanraking komen met – het woord zegt het al – crypto. Daarnaast hebben NFT’s vorig jaar een gigantische hype gekend.

Misschien heeft ethereum op dit moment nog niet veel animo, maar wanneer de ‘flippening‘ zou plaatsvinden – het evenement waarbij ethereum meer waard wordt dan bitcoin – zou dit in google trends ook veranderen.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Kasper, geweldig artikel. Echt jij hebtver verstand van! Zoveel zoekopdrachten zou het niet misschien ergens anders mee te maken kunnen hebben. Ik ben echt fan van jou.

    23 juni 2022