Interview met Adam Back: ‘Bitcoin biedt een waarde die je nergens anders krijgt’

Amsterdam is voor heel eventjes de bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12, 13 en 14 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Deze keer spreken wij Adam Back, een van de bekendste Bitcoin pioniers. Hij was een van de eerste twee mensen die een e-mail ontving van Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin.

Bitcoin evolueert

“Bitcoin biedt een waarde die je nergens anders krijgt.”, zo legt Back uit. Op de vraag wat zijn ultieme doel voor de marktleider is, vertelt hij dat hij graag adoptie ziet. “[Het ultieme doel is dat] iedereen die geïnteresseerd is in de kenmerken van Bitcoin er over leert, het adopteert en gebruikt. Dat zal niet iedereen zijn, maar deze mensen zullen er wel een voordeel uit halen.”

“Daarnaast krijg je ook het netwerk effect. Als je een persoon een transactie stuurt, dan moet hij ook bitcoin gebruiken. Je krijgt daardoor een automatisch effect van groei.”

“Een ander ding dat evolueert uit het verleden: je ziet financieel nieuws uit 2013 bijvoorbeeld, er was er niet veel van, maar de nieuwspresentatoren konden het niet geloven. Ze zeiden ‘waar heb je het over? Deze dingen zijn gek’. Ze lachten eigenlijk om Bitcoin.” Dat is nu veranderd.

“Nieuwkomers in de Bitcoin space moeten zich vaak verontschuldigen dat ze er niet veel van weten. Dat is omdat er een soort bepaalde sociale verwachtingen zijn”, zo legt hij uit.

“Het is niet zo dat – omdat er een hoop mensen zijn die er wel iets vanaf weten – dat het wel goed moet zijn. Je neemt dat niet aan, maar mensen vragen nu eerder: wat is dit? leg het uit.” Mensen zijn eerder geïnteresseerd dan dat ze het meteen wegwuiven.

Wil je meer zien van Bitcoin Amsterdam? 

Het mediateam van BLOX zal alle dagen van Bitcoin Amsterdam aanwezig zijn om verslag te doen van het laatste nieuws. Er komen veel grote sprekers naar dit evenement, en op deze nieuwssite – in combinatie met onze socials en het YouTube kanaal – kan je de laatste uitspraken en ontwikkelingen volgen. 

De laatste quotes van de belangrijkste bitcoiners kan je vinden op ons Twitter account en onze Instagram pagina. Hier zullen wij live verslag doen van de laatste opmerkingen. Een uitgebreidere toelichting van interviews en sprekers zal volgen via deze nieuwssite. Daarnaast zal onze video-expert Axel interviews afnemen die te vinden zijn op het YouTube kanaal van BLOX.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.