Interview met Willem Middelkoop: ‘Dat dit kan in het vrije kapitalisme is ongelofelijk’

Amsterdam is voor heel eventjes de bitcoin hoofdstad van de wereld. Bitcoiners vanuit de hele wereld komen 12, 13 en 14 oktober naar Nederland om hier te spreken over de meest bekende cryptocurrency ter wereld. Deze keer spreken wij Willem Middelkoop, onafhankelijk publicist en gespecialiseerd investeerder “uit de boomer generatie”.

Overheid zit in de weg

“Ik ben zelf van de boomer generatie. Ik ben 60 geworden en ik kan me goed voorstellen dat de twintigers en de dertigers zich heel erg aangetrokken voelen tot het nieuwe geld en het nieuwe vrije systeem”, zo vertelt Middelkoop.

“De overheid gaat alles doen om die vrije geest van crypto te bestrijden. Als mensen willen vluchten uit het huidige systeem, dan zou de overheid die vlucht zo moeilijk mogelijk proberen te maken.”

“Kijk naar wat de Rabobank doet met zakelijke klanten. Ik ken mensen die een bedrijf hebben met een zakelijke bankrekening. Deze mensen minen Bitcoin als hobby en die krijgen een groot probleem bij de Rabobank omdat er Bitcoin-activiteiten in die zakelijke accounts plaatsvinden”, aldus Middelkoop, die vervolgens beaamt dat hierdoor bankrekeningen gesloten worden. “In het vrije kapitalisme? Dat is toch ongelofelijk.”

Wil je meer zien van Bitcoin Amsterdam? 

Het mediateam van BLOX zal alle dagen van Bitcoin Amsterdam aanwezig zijn om verslag te doen van het laatste nieuws. Er komen veel grote sprekers naar dit evenement, en op deze nieuwssite – in combinatie met onze socials en het YouTube kanaal – kan je de laatste uitspraken en ontwikkelingen volgen. 

De laatste quotes van de belangrijkste bitcoiners kan je vinden op ons Twitter account en onze Instagram pagina. Hier zullen wij live verslag doen van de laatste opmerkingen. Een uitgebreidere toelichting van interviews en sprekers zal volgen via deze nieuwssite. Daarnaast zal onze video-expert Axel interviews afnemen die te vinden zijn op het YouTube kanaal van BLOX.


Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
  • Rabobank is volstrekt Gek geworden!
    Een paranoide clubje die zien dat hun toekomst verloren gaat!!!

    15 oktober 2022