Investeer vanaf vandaag in cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) bij BLOX

Het was lang wachten, maar beter laat dan nooit! Vanaf vandaag handel je in Shiba Inu (SHIB) op de cryptocurrency trading app BLOX. Shiba Inu is vooral populair geworden na oktober 2021, toen de crypto in nog geen maand tijd met 830% in waarde steeg. Maar wat is Shiba Inu eigenlijk, en wat kan je ermee?

Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu werd in 2020 opgericht door iemand genaamd ‘Ryoshi’. De naam komt – zoals je al zou verwachten – van de Shiba Inu, het gelijknamige hondenras. Het wordt vaak in één adem genoemd met andere meme-coins als Dogecoin, terwijl Shiba eigenlijk bedoeld was als ‘Dogecoin killer’. Op dit moment leven de twee Shiba-coins in vrede samen, maar dit zou zomaar kunnen veranderen in de volgende bullrun.

Wat doet Shiba Inu?

Net als veel andere cryptocurrency’s draait Shiba Inu op de Ethereum blockchain en biedt daarmee de veiligheid en functionaliteit van dat netwerk. Daarnaast is de coin onderdeel van een groter Shiba Inu ecosysteem die een gigantische achterban kreeg in de afgelopen jaren.

De SHIBA INU-community maakt zelfs NFT’s van de hondjes, en daarnaast heeft het project een campagne opgezet om geld in te zamelen. En nee, niet voor investeerders, maar om echte Shiba Inu’s te redden met de Shiba Inu Rescue Association. Meme’s kunnen dus wel degelijk voor goede dingen zorgen!

Wat is SHIB waard?

SHIB had een enorme voorraad, waardoor het verhandeld wordt voor slechts fracties van een cent (op het moment van schrijven is dat 0,0000092 dollar). Ondanks deze kleine prijs is de gezamenlijke waarde van alle Shiba Inu-munten meer dan 5 miljard dollar volgens CoinMarketCap.

Er zijn namelijk bijna 1 quadriljoen munten uitgegeven, waardoor deze waarde zo laag blijft. Er zijn wel ongeveer 40 procent van die munten ‘verbrand’ door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin. Hiermee zijn ze effectief vernietigd en kunnen niet meer worden gebruikt. Dit kwam de waarde van de munt ten goede.

Investeer in Shiba Inu met BLOX

BLOX is de alles-in-één cryptocurrency app voor je smartphone en laptop! Handel bliksemsnel in de populairste cryptomunten, waaronder grote namen als Bitcoin, XRP en Ethereum, maar ook in kleinere munten zoals Dogecoin, VeChain en Polkadot. Of je nu voor een euro koopt of duizend euro kwijt kan, jij bepaalt je inleg.

Delen:

Kasper is een journalist met een hart voor crypto. Hij filtert het brede scala van nieuws en zorgt dat dit op een begrijpelijke manier terecht komt bij het publiek. Dit doet hij vaak met onderbouwing van technische analyses.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.

Deze site is gericht op de Nederlandse markt. Klik hier voor België.