Investeerder Novogratz op CNN: 5% van je geld moet in bitcoin

Mike Novogratz, oprichter van investeringsfirma Galaxy Digital, vraagt investeerders op live tv om een groter deel van hun portfolio in te ruimen met bitcoin en digitale valuta.

Verdrievoudig je bitcoin

In een interview op CNN gaf hij toe zijn advies aan investeerders te willen wijzigen. Eerder was hij van mening dat serieuze investeerders ongeveer 1% van hun geld in cryptocurrency moesten investeren. Nu adviseert hij dat ze meer van hun geld in cryptocurrency moeten steken. Hij raadt aan dat een portfolio voor ten minste 3% uit bitcoin moet bestaan om als langetermijnactiva aan te houden.

Hoeveel moeten nieuwe investeerders in Bitcoin steken?

Novogratz zegt in het interview dat gelooft hij dat nieuwe bitcoin investeerders beter 5% van hun geld in bitcoin kunnen steken:

‘Ik denk dat een nieuwe investeerder 5% in bitcoin zou kunnen steken. Bitcoin gaat niet terug naar nul … Het zou zeker terug kunnen handelen naar 14.000 dollar. Hierdoor zou je 30-40% kunnen verliezen, maar je verliest geen 80-90% van je geld.’

Hij bleef uitleggen dat dit is gebaseerd op de historische gegevens en de huidige stabiliteit binnen de cryptocurrency-markt. Hij geeft aan dat Bitcoin eindelijk zijn rol als digitaal goud vervult en fungeert als een middel om waarde op te slaan en vast te houden.

Skin in the game

Zoiets mag je natuurlijk niet roepen als je zelf ook niet vol in crypto zit. Zijn bedrijf Galaxy Digital bestaat uit drie onderdelen:

  1. Fund Management: Een bitcoin en cryptocurrency fonds.
  2. Digital Ventures: Investeert in blockchain bedrijven.
  3. Interactive: Investeert vooral in interactieve content en technologie.

Het fonds heeft meer dan 10.000 bitcoins in beheer. Novogratz zegt dat zijn persoonlijke portfolio voor ongeveer 50% bestaat uit cryptocurrency’s. Hij heeft sowieso bitcoin en ethereum in zijn portfolio, waardoor je wel kunt zeggen dat hij skin in the game heeft. Hij is er aan gelegen om zijn eigen investeringen omhoog te praten. Hier is zelfs een liedje van gemaakt.

Delen:

Jerrymie Marcus heeft een journalistieke achtergrond en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce en VPRO.

Bezoek mijn Linkedin

Geen reacties

Sorry, the comment form is closed at this time.