Nieuw investeringsfonds bevat Ethereum, Solana, Avalanche, Binance Smart Chain, Polygon (Matic) en Fantom

Valkyrie Investments is van plan om een ​​nieuw hedgefonds aan te bieden dat is gekoppeld aan de prestaties van verschillende DeFi-activa.

Fonds wordt maandag gelanceerd

Het fonds zal volgende week op maandag 22 november beschikbaar zijn als het Valkyrie On-Chain DeFi Fund.

Het omvat investeringen in minstens 24 cryptocurrency’s op 13 verschillende blockchains. Hoewel er geen volledige lijst is gepubliceerd, bevat deze naar verluidt activa van Ethereum, Solana, Avalanche, Binance Smart Chain, Matic en Fantom.

Er wordt in eerste instantie 100 miljoen dollar in het fonds gestopt, afkomstig van Valkyrie’s investeerders en partners.

Profiteren van DeFi

Wes Cowan, Valkyrie’s Managing Director van DeFi, zei dat Valkyrie zijn coins op de blockchain zal houden. Dit doen ze niet zo maar, maar hier worden ze rijkelijk voor beloond. Denk aan de winsten uit yield farming, staking rewards en ander soort rendement op de investeringen.

Winsten uit deze activiteiten zullen vermoedelijk worden doorgegeven aan investeerders.

Mochten investeerders hier ook van profiteren, dan is dat wel echt iets wat Valkyrie onderscheidt van de rest. Kijk bijvoorbeeld naar het concurrerende DeFi-fonds van Galaxy Digital, dat cryptocurrency passief vasthoudt en geen gebruik maakt van die DeFi-functies.

Verschillende fondsen

Naast dit DeFi-fonds, is Valkyrie ook al jaren bezig met het op de markt brengen van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Hoewel een spot-ETF op basis van bitcoin nog niet is goedgekeurd, werd Valkyrie dit najaar een van de eerste vermogensbeheerders die een Bitcoin futures-ETF lanceerde.

Rond dat moment werden er nog twee andere future ETF’s gelanceerd, namelijk die van ProShares en VanEck.

Een paar dagen later kreeg Valkyrie wel een afwijzing voor de kiezen. Toezichthouders zagen niets in een leveraged Bitcoin futures ETF.

Het bedrijf biedt naast zijn nieuwere ETF ook meer traditionele crypto-fondsen. Er zijn fondsen beschikbaar voor verschillende munten, waaronder Bitcoin, Polkadot, Dash, TRON, Zilliqa en Algorand.


Jerrymie Marcus komt uit de journalistiek en gelooft dat crypto de wereld kan verbeteren. Dat ondervond hij jaren geleden toen hij binnen een minuut waarde verzond naar zijn Indonesische familie. Bekend van o.a. Emerce, VPRO en EUclaim.

Bezoek mijn Linkedin

Reacties
 • Waarom kan het niet makkelijk een gewoon mens wil ook wel wat extra geld er word van alles gezegd maar het klopt nooit alleen de rijken worden rijker ik zou ook wel wat extra willen en ik heb een goede reden ik zou mijn vrouw willen onderhouden en zelf meer leefgeld maar van 60 euro per week doe je niet veel en dan ben ik ook nog erg ziek dus wie helpt mij

  17 november 2021
  • Als je meer wilt dan een ander, zul je er ook wat meer voor moeten doen

   17 november 2021
 • pff wat een onzin verhaal . ik ben ook ziek en leefgeld 62 euro per week. van 40 euro per week kan je gezond eten en de rest kan je investeren in crypto. of zoals in jou geval waarschijnlijk oppzuipen en overal lullen dat je het zo slecht heb.

  17 november 2021
 • Je kunt nu ook investeren in DCIP. Dit is een hedgefund en opgericht door een jongen uit Eindhoven. https://coinmarketcap.com/currencies/decentralized-community-investment-protocol/

  18 november 2021